Artiest Leon Keer maakt indrukwekkende Corona Street Art in Leidsche Rijn bij Utrecht

Leon Keer is een bekende Street Art kunstenaar. De Utrechter maakt zogenaamde anamorphic street art, waarbij het getekende kunstwerk in 3D is te zien. Het wordt ook een vloerschildering genoemd. Als je in een bepaalde hoek kijkt lijkt het alsof het 3D is.

In zijn kunst probeert hij een boodschap mee te geven. Keer probeert milieuproblemen aan de kaak te stellen. Alsook de leefbaarheid van onze aarde te vergroten. Zijn tekeningen verbeelden zijn gedachten, zoals nu over de corona-crisis. Hij geeft je een kijkje in zijn hoofd.

Zijn laatste werk is te zien op het Berlijnplein in Leidsche Rijn bij Utrecht. Al jaren zou zijn woonplaats een kunstwerk van hem krijgen, maar door veranderende bouwplannen kwam het er nooit van. Zo zou hij op Domplein in de stad een groot kunstwerk krijgen.

Maar dan nu in Leidsche Rijn is het eindelijk zo ver. Het kunstwerk blijft minimaal een jaar zichtbaar is de gedachte. Keer behoort tot de meest toonaangevende street art kunstenaars in de wereld. En reist daarvoor de gehele wereld over. Al is hij in Nederland minder bekend dan in de rest van de wereld.

De afgelopen dagen heeft Keer aan het kunstwerk gewerkt. Bij buitengewoon mooi weer. Hij heeft het toepasselijk Sensibility and Sensitivity genoemd. Volgens Keer is er een noodzaak om balans tussen hart en geest te hebben op dit moment. En ja, dat klinkt wel logisch, toch?

Hier zie je hoe Leon het kunstwerk maakte: