Beer laat zich zien in dorp in Asturië in Spanje

Dieren trekken zich niets aan van een lockdown. In Asturië, in het noorden van Spanje, is een beer gezien die op zijn gemak door de lege straten loopt. De video kreeg in nog 24 uur al bijna 200.000 kijkers. Waaronder mensen die de melding bevestigen.

In Spanje, en andere landen, moeten de mensen binnen blijven. Waardoor het extreem rustig is buiten. En dieren krijgen nu de kans om op ontdekking te gaan. Zoals eerder al bleek bij een video van wilde zwijnen in Barcelona en dolfijnen die bij een rustige haven in Cagliari op Sardinië kwamen kijken.

Bekijk de beelden van de beer hier:

Ook bijzonder: Wilde zwijnen in het centrum van Barcelona:

In Barcelona kun je wilde zwijnen tegen komen in de buiten wijken. Ook ik heb ze daar verschillende keren gezien. Maar de dieren rukken op, nu het erg rustig is in de stad. Ze begeven zich zelfs nu in het drukke centrum. Bekijk de beelden maar.

Dolfijnen komen naar haven van Cagliari op Sardinië:

Diverse omstanders melden dat dolfijnen komen kijken in de havens van Italiaanse steden. Er zijn geen veerdiensten meer of andere boten, dus het water is erg rustig. Iets wat dolfijnen ook door lijken te hebben, althans zo lijkt het op deze video van bewoners in Cagliari op het eiland van Sardinië. Het lijkt alsof de dieren nieuwsgierig zijn naar alles wat er gebeurt in hun omgeving. Bijzondere beelden, dat is zeker.

Zo mooi helder zijn de kanalen van Venetië zonder boten:

Inwoners van Venetië delen op sociale media bijzondere video’s van hun lege stad. En er valt naast de rust en ruimte nog iets op. Het water in de kanalen is ongekend helder. Je kunt de zanderige bodem zien. En er is nog iets. Er zijn honderden vissen zichtbaar op de verschillende video’s.

De reden is simpel. De kanalen zijn opvallend ondiep. En doordat er geen gondels en boten varen wordt de bodem niet omgewoeld. Want dat is de reden waarom het water van Venetië er altijd troebel uit zag. Ik wist dit niet en kijk met verbazing naar de beelden. Jij?