Beer zit achter skiër aan in Roemenië

Sommige video’s zijn haast niet voor te stellen. Zoals deze. In Roemenië ligt in de bergen sneeuw en daar kun je nu skiën. Iets wat ik, en met mij vele anderen, echt zullen missen dit voorjaar. Maar in Roemenië zijn de piste open. En kun je dus lekker van de berg af in de sneeuw.

Iets wat veel lokale inwoners dan ook doen. En wat doe je als je beneden bent? Dan pak je de lift. Zo ook een paar jonge wintersporters. Vanuit de lift kun je altijd goed naar anderen kijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien of iemand een mooie techniek heeft. 

Maar ditmaal zien ze iets heel anders. Een skiër komt de berg af, maar hij wordt achtervolgd. Door een bruine beer, die hier in de bergen leven. Het dier rent in volle vaart de berg af. De skiërs in de lift zijn totaal verbaasd over het tafereel. 

Ze filmen de achtervolging. En roepen naar hem dat hij sneller moet skiën. Het loopt goed af, omdat de man zijn rugzak met zijn lunch laat vallen. De lokale autoriteiten hebben aangegeven de beer te willen vangen zodat ze hem kunnen verplaatsen.

Bekijk de bijzondere beelden hier: