Blinde reiziger Tony Giles heeft al 130 landen bezocht

Maak kennis met Tony Giles, een blinde (en bijna dove) reiziger uit Engeland. Hij reist in zijn eentje de wereld over. De reden: Het is de grootste uitdaging die hij kon bedenken.

Al op jonge leeftijd raakte hij zijn zicht krijt door een ziekte. En een groot deel van zijn gehoor. Maar de drang om te reizen is sindsdien alleen maar bij hem aangewakkerd. Hij heeft inmiddels meer dan 130 landen bezocht. Waaronder alle zeven continenten en bijvoorbeeld ook alle staten van Amerika.

Zijn laatste reis was naar Canada. En hij wil graag alle landen op aarde bezoeken. Hij heeft tijdens zijn reizen bijvoorbeeld ook gebungeejumpt en parachute gesprongen. En tal van andere bijzondere activiteiten.

De BBC ging een paar dagen met hem op stap in Israël om vast te leggen hoe Tony reist. En hoe anders dat is voor hem. Tony redt zich best in het drukke verkeer, vraagt met een gerust hart de weg en geniet van alle geuren en interacties met mensen.

Tony is in Engeland inmiddels bekend en een groot voorbeeld voor veel andere mensen met beperkingen. Tony heeft meerdere boeken geschreven over zijn reizen. Waarin hij eerlijk aangeeft dat reizen lang niet altijd over rozen gaat. En dat hij het emotioneel lastig vindt om niet te kunnen zien waar hij is. Ook geeft hij lezingen over hoe je je grootste uitdaging te lijf gaat.

Bekijk de video hoe Tony Giles reist:

Meer weten over Tony?

Bekijk dan zijn website met foto’s en video’s.