blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Deze 21-jarige meid is de jongste ooit die alle 196 landen heeft bezocht

De groep mensen die alle landen heeft bezocht zijn er zo’n 150. Ongeveer tien daarvan zijn vrouw. Maar de jongste van allemaal is sinds deze week Lexia Alford, een 21-jarige Amerikaanse. 

Ze is bekend als ‘Lexie Limitless’. Op 31 mei arriveerde ze in Noord-Korea, wat haar 196e land is. En daarmee is de jongste persoon waarvan bekend is dat hij of zij alle landen heeft bezocht.

Dit zijn alle 196 landen:

Volgens de UN bestaan er 196 landen op aarde, al is het aantal nog wel eens onderwerp van discussie. Zoals bijvoorbeeld Taiwan. Dat officieel bij China hoort, maar door meer en meer landen als onafhankelijk wordt gezien.

Lexia kreeg het reizen met de paplepel ingegoten. Ze reisde toen ze jong was al met haar ouders mee naar exotische plekken als Cambodja, Dubai en Egypte. Al snel maakte ze haar eigen reizen. In oktober 2016 besefte ze dat ze op haar achttiende al 72 landen had bezocht. 

Ze checkte het wereldrecord en zag dat er genoeg tijd was. De Brit James Asquith was 24 jaar toen hij alle landen had bezocht. Lexia zette haar studie stop en ging op pad. Ze beweert alles zelf te hebben betaald, al heeft ze wel opdrachten aangenomen om alles te betalen.

Om alles te financieren ging ze weer inwonen bij haar ouders, kocht geen auto en had bijna geen materiële dingen. Al haar geld ging naar vluchten, hotels en visa. Maar het lukte, meer en meer.

Tips voor jongen reizigers

Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze wel een boodschap voor iedereen die graag wil reizen. ,,Doe het, en verlaat de bekende paden.” Zo was ze erg onder de indruk van Pakistan en Venezuela, bestemmingen die niet echt populair zijn.

Op dit moment is Lexie bezig al het bewijsmateriaal in te leveren bij het Guinness World Record Book. Dan pas is het officieel en is ze de jongste reiziger ooit die alle landen heeft bezocht.

Zie meer op haar Instagram