Boomgaard organiseert Drive-In bij oogst appels, peren en pruimen

Plattelandwinkel De Achterdijk is een begrip in de omgeving van Utrecht. En dit jaar bestaat de boomgaard 10 jaar. Het begon met de verkoop van pruimen en zomerappels in een klein gedeelte van een schuur. In de jaren daarop werd het assortiment fors uitgebreid. Denk aan kersen, aardbeien, blauwe bessen en pruimen. Maar ook verse doperwten, andijvie, bospeen, bloemkool en nieuwe aardappels. Wie vers wil eten kan hier zeer goed terecht.

Boomgaard Drive In

Maar het is een moeilijke tijd, dus ze kunnen niet iedereen zomaar ontvangen op de boomgaard. Dus bedachten ze iets creatiefs. Op 12 augustus organiseren ze een Boomgaard Drive In. Dit is het moment om de oogst mee te maken van appels, peren en pruimen. En er zijn ook nog volop kersen. Je vindt hier maar liefst 60 voetbalvelden vol fruit.

Hoe ziet zo’n Drive In er dan uit?

Met je auto mag je het terrein op rijden. Waarbij je tussen de fruitbomen door rijdt. En je kunt dus zien hoe de appels en peren bijna plukrijp zijn. Bij de schuur krijg je een groot uitgebreid pakket met fruit. Met de garantie dat alles vers is van de boer. Je krijgt een kofferbak met voedsel voor 55 euro. En je krijgt ter plekke een ijsje voor de weg terug.

Wat zit er in het pakket?

Het is een zeer uitgebreid pakket met fruit, sappen, honing, groenten, eieren en meer.
Van de fruitteler De Achterdijk:
3 kg Nieuwe Oogst appels
15 stuks Nieuwe Oogst peren
1 fles perensap
1 fles appel-aardbei sap
Doos kersen
Doos Pruimen
Doos zomerfruit (varieert)

Van de imker:
1 pot mooie zuivere koud geslingerde honing

Van de molenaar:
1 zak pannenkoek meel van de molen
1 zak appeltaart mix van de molen

Van de groentekweker:
2 komkommer
1 kropsla
verschillende groenten variatie

Van de aardappelboer:
5 kg Nieuwe Oogst aardappels

Van de eierboer:
20 boeren scharreleieren (lekker vers)

Van de pompoenenteler:
1 eetbare pompoen

Van de akkerbouwer:
1 kilo (5 stelen) prei
1 kilo (6 stuks) rode biet
paar uien

EXTRA:
Huisgemaakt ijsje voor iedereen in de auto. De smaak is peer of aardbei.

De Fruitautomaat

Als je hier bent kun je nog iets bijzonders zien. Er staat een fruitautomaat. En dat is geen speelautomaat, maar een automaat met echt fruit. Het fruit dat je kunt kopen is afhankelijk van het seizoen. Je betaalt met pin en alles is contactloos.

Hoe bestel ik?

Je moet vooraf een pakket reserveren. Je kunt een tijdslot kiezen: in de ochtend of in de middag. Op 12 augustus rij je naar de boomgaard. Je volgt de pijlen voor de route door de boomgaard. Aan het einde word je bestelling in de kofferbak gelegd. Alles gebeurt zonder fysiek contact.

Het adres is Achterdijk 25 in Bunnik.