blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Groot kasteel in Limburg te koop via Funda

Een kasteel te koop in ons land. Zo vaak hoor je het niet. En dan zeker niet een kasteel met een compleet natuurgebied er bij. En dat ook nog eens in de heuvels van Zuid-Limburg ligt. Het gaat om het fraaie Kasteel Schaloen bij Valkenburg. De advertentie op Funda laat veel van het fraais zien.

Ik was vorig jaar nog bij het kasteel tijdens een wandeling rond Valkenburg. Dit is wel mooi Limburg vind ik. Een deel mag te voet doen, maar het merendeel niet. Totdat je het koopt natuurlijk.

Kasteel Schaloen is gebouwd 1656 en bestaat voornamelijk uit mergel. Mede hierdoor heeft het een gelige kleur. Rondom het kasteel ligt een natuurterrein en een tuin van maar liefst 10.000 vierkante meter. De tuin kun je vrij bezoeken. Het is een Limburgse heemtuin; dus met talloze lokale planten. Met veel vlinders en vogels als bezoekers.

Dit middeleeuwse kasteel staat op een eiland, met eromheen een gracht. Het kasteel staat bekend om zijn horeca. Je kunt er lekker eten en drinken, maar ook overnachten. Je bent dus niet alleen kasteelheer, maar ook meteen baas van een goedlopend en bijzonder hotel.

Het interieur van Kasteel Schaloen

Als je binnen komt lopen zul je zien dat alles in een goede staat is. Je kunt er dus zo in. Het is een perfecte plek voor een high wine of high tea.

De prijs van het kasteel?

Als je de foto’s hebt gezien, wat denk je dan dat dit kasteel kost? De vraagprijs is 3.995.000 euro. Misschien dat jij er nog wat vanaf kunt dingen.