blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Britse eiland Jersey vanaf nu direct bereikbaar vanaf Schiphol met easyJet

Vanaf april 2023 is het eiland Jersey vanaf Schiphol bereikbaar via een directe vlucht met easyJet. Via de nieuwe verbinding kun je nu dit populaire Kanaaleiland in anderhalf uur bereiken. Jersey biedt het beste van de Britse eilanden met duidelijk Franse invloeden. ‘Jersey, Brits.. maar dan anders.’ Zo zet Jersey zich graag neer. Ik ging er kijken en vond het heerlijk.

Eenvoudig eilandhoppen door directe vlucht

Wandelen op Jersey.

Eilandhoppen naar het eiland Jersey is nog nooit zo eenvoudig geweest. Sinds 1 april vliegt easyJet rechtstreeks vanaf Schiphol Airport naar de zonnigste plek op de Britse Eilanden waar continentale verrassingen op je wachten. Deze vlucht van 1 uur 35 minuten wordt van april tot oktober twee keer per week uitgevoerd. Dit gebeurt op dinsdag en zaterdag, wat perfect is voor een weekendje weg, midweek of langere vakantie.

Locatie van dit unieke eiland

Jersey ligt op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië in de Golf van Saint-Malo. Het eiland is een geliefde bestemming merkte ik. Het biedt veel verschillende ervaringen op één plek. Denk daarbij aan fraaie kusten, maar ook landelijke plattelandslandschappen. Ook staat het eiland bekend om te wandelen en fietsen in de buitenlucht. Daarnaast kun je ook eeuwenoud erfgoed en een rijke cultuur ontdekken.

Tot slot kun je op het eiland heerlijk eten. Zo proefde ik er verse kreeft en andere zeevruchten. Ook het vlees en de melk van de beroemde Jersey koeien is zeer smaakvol. De Royal aardappelen zijn een ware delicatesse.

Een van de stranden van Jersey.

Met een afmeting van slechts 15 bij 8 kilometer kun je een spectaculaire zonsopgang in het oosten zien, oude ruïnes verkennen die ouder zijn dan Stonehenge, genieten van een heerlijke lunch in een bruisende havenstad, voordat je de zon ziet zinken over de westelijke oevers, allemaal op één dag.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Bijzondere geschiedenis

Geschiedenisliefhebbers zullen het fantastisch vinden om meer te ontdekken over het interessante verleden van Jersey. Het eiland is de thuisbasis van het tiende oudste gebouw ter wereld, dat dateert van vóór de Egyptische piramides. Daarnaast biedt het eiland goed bewaarde middeleeuwse kastelen en fascinerende musea.

Jersey heeft een rijke geschiedenis.

Paradijs voor fietsers

Ook over het verkeer hoef je je geen zorgen te maken. Jersey is een perfecte bestemming voor fietsers met zijn netwerk van fietsvriendelijke ‘Green Lanes’. Ze zijn beperkt tot 25 kilometer per uur en laten je echt ontspannen en genieten van de omgeving. Er is voor ieder wat wils, of je nu de voorkeur geeft aan relaxed fietsen, over kronkelende landweggetjes of een inspannende heuvelklim aan de noordkust. Het geraas van de golven, de geur van gaspeldoorns en het geluid van zeevogels begeleiden je overal waar je gaat.

Op zoek naar een échte uitdaging? Test je lef en uithoudingsvermogen tijdens de 100 kilometer lange rit over het eiland. Met 1000 hoogtemeters is het niet iets voor angsthazen (of mensen met slappe benen).

Zo leuk is fietsen op Jersey.

Als fanatiek fietsen niet jouw ding is, kun je toch genieten van het buitenleven op een EVie bike. Deze eenvoudige en duurzame fiets wordt aangedreven door een elektromotor, die je een helpende hand biedt tijdens het trappen. Je kunt heuvels oprijden, zoeven over rijwegen en de hele dag fietsen zonder al te veel energie te verbruiken. Je kunt ook nog steeds genieten van het gelukzalige effect van endorfine. Als je op een e-bike stapt, kun je veel zien tijdens je fietsvakantie.

Heerlijke smeltkroes

Als je Jersey bezoekt ontdek je een heuse smeltkroes. Het is een mix van de beste stukjes van de Britse eilanden, die moeiteloos zijn vermengd met een verfijnde Franse invloed en een authentiek karakter. Het lokt al decennialang reizigers die op zoek zijn naar zon, geschiedenis, lokale gastronomie en avontuur.

Het landschap van het eiland is heel divers. Denk aan beboste lanen en beschutte baaien. Maar er zijn ook ruige kustlijnen met fraaie uitzichten over de Atlantische Oceaan. Het is eenvoudig om aan de drukte te ontsnappen op een van de meer dan 24 stranden met zacht zand en helder water. Dit is perfect voor een luie zomerdag.

Lees meer op Jersey.com/nl