Dolfijnen kleuren blauw door natuurfenomeen

Twee mannen gingen deze week varen bij Newport Beach. Deze haven in Californië in de Verenigde Staten is beroemd vanwege zijn dolfijnen. Toen de avond viel zagen ze een groepje dolfijnen bij hun boot. Maar er was iets bijzonders aan de hand.

De dieren leken wel een opvallend blauwe gloed te hebben. Dit komt door zeevonk. Dit zijn eencellige diertjes die bij aanraking een blauwe kleur geven. Met name in het voorjaar en de zomer kun je dit natuurfenomeen zien.

Dit is ook geregeld te zien in ons land. Onder meer bij diverse stranden als Zandvoort is het gezien. Maar ook bij de Wadden-Eilanden. Waar mensen met hun voeten door het water lopen. En de blauwe gloed goed te zien is.

En dus ook bij dolfijnen, die voorbij zwemmen. Met name hoe ze zich voort bewegen is erg goed te zien. De staart maakt continu bewegingen, waardoor ze hard vooruit kunnen zwemmen.

De beelden zijn mooi, maar ook bijzonder. Het lijkt alsof de dolfijnen weten dat ze extra goed te zien zijn. En hun sierlijke bewegingen komen nu nog meer naar voren. Dit is echt genieten, toch?

Bekijk de intrigerende beelden van de dolfijnen: