Eland komt afkoelen bij tuinsproeier in Alaska

Dit is een heerlijke video. Je weet pas dat het warm is, als je in je tuin een eland ziet staan onder de watersproeier. Het gebeurde in Anchorage, de grootste stad van Alaska. Het dier gaat er even goed voor staan en laat de waterstralen rustig over zijn kop en lijf gaan.

De bewoner zag het dier op zijn gemak staan en moest lachen. Hij pakte zijn mobiel en filmde het wonderlijke tafereel. Elanden zijn gek op water. Ze verblijven er vaak en zoeken er ook vaak voedsel. Waaronder diverse soorten waterplanten, die ze op de bodem van de rivier of beek zoeken door met hun hele kop onderwater te gaan.

En eerlijk is eerlijk, in Alaska is geen tekort aan water. Maar het is zomer, dus misschien vond hij het water in de rivieren en meren iets te warm. En besloot deze eland om te gaan genieten van het koele water uit de kraan. Of hij geniet van de waterstralen

Het levert in ieder geval unieke beelden op. Het dier liep na zijn bad gewoon door. De lokale bevolking noemt de plek al de elandwasserette, omdat het dier er vaker wordt gezien. Maar nu is hij dus goed vastgelegd.

Alaska heeft veel elanden

Elanden zijn algemeen in Alaska. Als je naar deze staat van de Verenigde Staten reist is de kans erg groot dat je er eentje ziet. Ze worden vaak langs de weg gezien. Maar als je gaat wandelen heb je een redelijke kans.

En ga dan met name in de vroege ochtend of late namiddag op pad. Dan komen de dieren tevoorschijn om te zoeken naar eten. Of in het geval van dit dier op zoek naar een lekker verfrissende tuinsproeier…