Zeeotter springt in boot om aan orka’s te ontsnappen

Een paar mannen zagen vorige week iets unieks tijdens hun boottocht. Zij waren het water opgegaan in Halibut Cove voor een boot excursie. Dit is een bekende plek in Alaska in de Verenigde Staten. Met veel natuurschoon en een redelijke kans op allerlei dieren. Zowel aan land als in het water. Plotseling zien ze iets in het water.

De 37-jarige John Dornellas zette de buitenboordmotor uit, zodat hij iets stabieler kon filmen. Hij zag een zeeotter in het water. Die redelijk ver van de kust was gezwommen. Maar hij ziet nog een dier in de verte; een orka. Sterker nog, het blijken drie orka’s te zijn. En ze hebben de zeeotter gezien en zwemmen snel naar hem toe. Je zou denken dat de otter geen schijn van kans heeft, maar het blijkt toch anders te zijn.

De slimme zeeotter

Maar zeeotters zijn slimme dieren. Je ziet op de beelden dat hij even kijkt naar de boot. En dan snel naar de boot toe zwemt. De orka’s zien het en gaan ook sneller zwemmen. Maar zeeotters zijn snelle jagers. Ze vangen onder meer vis en kunnen zich zeer goed door het water bewegen.

De zeeotter zwemt om de boot om te zien of hij ergens aan boord kan klimmen. Dit kan aan de achterkant bij de motoren. En hup, hij zit aan de boot. De twee mannen aan boord kijken met volle verbazing.

De otter gaat weer terug het water in en doet alsof er niets is gebeurd. Hij schuurt op zijn gemak met zijn rug tegen de boot. Maar ziet dan de orka’s weer opdoemen en springt weer snel aan boord. John en zijn boot varen rustig verder. De zeeotter wacht nog even, maar gaat dan toch weer het water in als de orka’s weg zijn. Hoezo had dit dier geluk vandaag?