Eland die volledig zat ingesneeuwd gered door mannen op sneeuwscooter

Dit is een bijzondere video uit het westen van Newfoundland. Twee mannen waren gisteren met hun sneeuwscooter op pad. Ja, in dit deel in Canada ligt nog veel sneeuw. Plots zagen ze iets geks. Drie elanden liepen voorbij, maar ineens zagen ze er nog maar twee. Ze stoppen en stappen af. Nadat de twee dieren voorbij lopen gaan ze op onderzoek uit.

Zo horen geluid vandaan maar kunnen het dier in eerste instantie niet vinden. Het geluid blijkt uit de sneeuw te komen. Of althans, zo lijkt het. Het blijkt de eland te zijn die door de sneeuw is gezakt. Het dier is zo’n drie meter dieper terecht is gekomen. Het kan geen kant op. De mannen besluiten snel te gaan graven.

Met een schep maken ze een pad waardoor het dier uit zichzelf weer verder kan. Het is hard werk, maar het lukt. Op de unieke video kun je goed zien hoe ze het pad maken. En hoe ze met een laatste steek het pad vrij maken. Daarna is het oppassen want het dier kan stress hebben gekregen van de vreemde situatie. Maar je ziet gelukkig dat hij even van de schrik moet bekomen en daarna zijn pad kan vervolgen. Mooi toch?

Bekijk de bijzondere video: