In Finland werd gisteren het eerste WK Hardrock Breien gehouden…

Finnen zijn rare jongens. Dat heb ik op mijn reizen al diverse keren meegemaakt. Zo zijn ze dol op een sauna, om dan door de sneeuw te rollen en in een ijskoude rivier te springen. En ze organiseren onder meer het WK Vrouwen Dragen. Maar nu is er iets nieuws. Wat ik ook twee keer moest lezen, en zien, om überhaupt te begrijpen wat voor wedstrijd het was.

Het WK Hardrock Breien

Een Wereldkampioenschap Hardrock Breien. Als je de beelden ziet denk je vast ‘huh’. Maar het trok breiers uit Finland natuurlijk, maar ook Letland, Zweden, Japan, Rusland, Groot-Brittannië, Denemarken en Amerika. En ja, het waren vooral vrouwen, maar ook enkele mannen waagden zich er aan.

Na telling van de jury mogen de Japanners zich de eerste wereldkampioenen van het WK noemen. Zij hadden naast een breiende vrouw ook twee sumo-worstelaars die los gingen op de heavy metal. Wat goed te zien is in de video.

De regels zijn simpel, maar wel belangrijk. Je moet (logischerwijs) breien, maar dan op hardrock muziek. In dit geval was het een lokale band die alles live speelde. Maar, je moet ook meebewegen op de muziek, dan pas ben je echt aan het hardrockbreien. Toen ik de video zag moest ik er wel om lachen. Zoals ik al zei, rare jongens die Finnen.

Bekijk de wonderlijke video van het hardrockbreien: