Gids: Zo mooi klinken deze soorten vogels in onze natuur

We trekken er meer en meer op uit in ons eigen land. Om even lekker buiten te zijn. We horen daar veel vogels, zeker nu in het voorjaar. Maar herken jij ze? Daarom ging ik op zoek naar video’s met beeld en geluid. Zodat je ze kan herkennen in het bos, het park of het weiland. En er extra van kan genieten.

Daarnaast hebben we in ons land opvallend veel zangvogels. Ik heb elke dag het gezang van een merel in mijn tuin, wat toch echt een fraai geluid is. En zo zijn er nog veel meer om te ontdekken. Want, herken jij de roep van de nachtegaal? En weet jij het verschil tussen de koolmees en pimpelmees? Ik ben benieuwd: Hoeveel herken jij er? Zet wel je geluid aan!

Kijk en luister hier naar de vogels in onze tuin:

Nu we meer de bossen weer in gaan, zien we ook meer. Ik kom zelf van de Veluwe en luister altijd naar de vogels in het bos. En eerlijk is eerlijk, ik kan lang niet alles thuis brengen. Maar veel de meest gangbare soorten, waaronder diverse soorten spechten. Alsook roofvogels en andere soorten die graag in het bos leven.

Deze video, met beeld en geluid, is een feest der herkenning. Maar je hoort ook vogels die minder bekend zijn. Al heb je ze weleens gehoord misschien. Want je hoort ze vaak eerder dan dat je ze ziet.