Nederlander heeft nest met oehoes op balkon met drie immense jongen

Jos Baart is een Nederlander die net over de grens in België woont. Hij woont op driehoog, vlak bij de kerktoren in een dorpje. De man maakt daar op dit moment iets unieks mee op zijn balkon. Hij heeft daar een nest van oehoes, de grootste uilensoort van Europa. Met inmiddels drie opvallend grote jongen die hij de gehele dag kan bekijken. Alsook de volwassen dieren.

Het radio- en tv-programma Vroege Vogels ging bij hem kijken. Ze maakten wonderlijke beelden van Jos die vanuit zijn woonkamer de dieren kan bekijken. En ze zijn erg relaxt naar hem toe, zelfs de ouders. Inmiddels zijn de jongen veranderd in enorme pluizenbollen die verwonderd de wereld in kijken.

Bijzondere momenten in de video:

De video heeft tal van bijzondere momenten. Waaronder het beeld van een van de ouders die recht in de camera kijkt. Ook het beeld met drie jongen die naar Jos lijken te kijken is vertederend. Net als het beeld van Jos en de drie jonge oehoes met alleen glas ertussen is bijzonder. Ik heb de gehele video zitten kijken met ‘goh’.

Dat de oehoes zo dicht bij mensen komen doet biologen de vraag stellen of dit wilde dieren zijn of dieren die uit gevangenschap zijn ontvlucht. Een ding is zeker; de ouders kunnen goed jagen. Dat de kuikens zo hard groeien is het levende bewijs. Jos houdt de dieren goed in de gaten. Sterker nog, hij heeft er zelfs een stoel bij gezet. Zodat hij niets kan missen van de live natuurdocumentaire op zijn balkon. Wonderlijk toch?

Bekijk de unieke video van de oehoes: