blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

In Japan hebben ze nu doorzichtige toiletten

Als je het hoort moet je toch wel even je wenkbrauwen fronsen. In Japan hebben ze nu een aantal doorzichtige toiletten geopend. Maar het is vernuftiger dan je denkt. Zodra je het slot dicht draait wordt het glas ondoorzichtig. Van binnenuit, maar ook van buitenaf. Zodat je dus privé zit.

Maar dit unieke concept heeft meer voordelen. Je kunt dus altijd ‘zien’ of er iemand op het toilet of niet. En of het schoon is bijvoorbeeld. Waardoor er veel minder onduidelijkheid is. Maar de vraag is, zul je lekker relaxt naar het toilet gaan hier?

De toiletten zijn op diverse plekken in de wereldstad Tokio neergezet. Het is een test, maar volgens de architect zullen er de komende tijd meer en meer van dit soort toiletten verschijnen. De reacties zijn positief, al begrijpt nog niet iedereen het concept. En zie je dus mensen verbaasd kijken als ze bij het toilet komen. En dan toch door lopen, omdat ze niet precies weten of ze hier wel op hun gemak naar het toilet kunnen. Maar dat is een kwestie van tijd volgens de architect.