Japanse miljardair geeft acht plekken gratis weg voor reis rond de maan

Wil jij naar de maan reizen? Maar heb je niet de miljoenen euro’s om een plekje te bemachtigen. Dan is dit je kans! De Japanse miljardair Yusaku Maezawa geeft acht tickets aan mensen die graag met hem meewillen op een toeristische ruimtereis rond de maan. Volgens planning gaat de reis in 2023 beginnen met het ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Yusaku Maezawa was de eerste die een plekje reserveerde bij SpaceX van Elon Musk. Dus hij is de eerste die als toerist een reisje rond de maan gaat maken. En jij kunt mee zegt Yusaku Maezawa op zijn website. De Japanner verdiende zijn geld met het modemerk Zozo, dat online kleding aanbiedt.

Reis rond de maan met SpaceX.

In eerste instantie wilde Yusaka artiesten meenemen, maar hij heeft zijn plannen gewijzigd. Ik wil mensen van over de hele wereld de kans geven om mee te gaan op deze reis”, zegt hij op zijn website. Hij geeft aan dat op de unieke vlucht tien tot twaalf mensen mee gaan. Waaronder dus hijzelf. En hij geeft acht plekken weg aan mensen die reageren.

Bekijk zijn oproep om je op te geven:

In deze video zie je ook Elon Musk. Musk bevestigt dat zijn eerste maanvluchtpassagier artiesten en anderen een plek aan boord wil geven. “Hij wil dit spannend en inspirerend maken voor de hele wereld.” En het lijkt Yusaku Maezawa zeker te lukken. 

Geef je jijzelf op? Geïnteresseerden moeten zich uiterlijk op 14 maart opgeven. De eerste screening vindt een week later plaats. Spannend toch?

Geef je hier op: dearmoon.earth/#en