blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

KLM bestaat 100 jaar: Alle hoogtepunten

Vandaag bestaat KLM precies 100 jaar. ’s Werelds oudste luchtvaartmaatschappij was een pionier in 1919 en gebruik ik nog steeds geregeld voor mijn reizen. Eerlijk is eerlijk, mijn eerste keer met het vliegtuig was met KLM en zal ik nooit vergeten. Al vind ik wel dat de maatschappij wat aan glans heeft verloren de afgelopen jaren.

KLM is de eerste commerciële luchtvaartmaatschappij die sinds de oprichting nog steeds onder dezelfde naam vliegt. In onderstaande video is de historie nagebootst. De film neemt je mee door KLM’s evolutie vanaf 1919 tot heden, inclusief beelden van klassieke vliegtuigen zoals de Fokker FII uit 1934, de Douglas DC-4 uit 1949, de Boeing 747 uit 1975 en eindigt met de gloednieuwe Boeing 787-10 Dreamliner. Allemaal tot leven gebracht met de originele uniforms, rekwisieten en andere details uit die periode.

Bekijk de speciale deals van de 100-jarige KLM:

Ruim 100 bestemmingen zijn precies 100 uur in de aanbieding voor het 100 jarig bestaan van KLM: Alle aanbiedingen

Om alles in de video zo precies mogelijk na te bootsten is gebruik gemaakt van sommige originele vliegtuigen, werden sets opgebouwd zoals het er vroeger daadwerkelijk uitzag en zijn archiefbeelden met speciale filmtechnieken toegevoegd. Zodat alles tot in detail historisch nauwkeurig is nagebootst.

Bekijk de video van Honderd jaar KLM: