Leeuw klimt in tent van safari gangers in Botswana

Het klinkt erg avontuurlijk; overnachten in tent in een natuurgebied in Afrika. Maar af en toe kan het mis gaan, al loopt dit gelukkig goed af. Maar ja, ik zou wel heel erg schrikken, jij?

Een groepje toeristen ging in het immense Kgalagadi Transfrontier Park in Botswana op safari. Bij terugkomst zien ze hun tent open staan. Een jonge mannetjes leeuw komt de tent uit gelopen met een kussen. De bezoekers zijn perplex, maar schrikken ook wel, zoals duidelijk te zien is in de video.

Kamperen met roofdieren...

Ze filmen hoe het roofdier opnieuw de tent in gaat en met een slaapzak aan de haal gaat. Het dier is niet erg onder de indruk van de auto. Op de beelden kun je zien hoe hij in de buurt blijft van de tent.

Wat zou jij doen?

De toeristen slapen niet meer in de tent, maar in de auto. Zou jij hetzelfde doen? Zou je hier überhaupt durven slapen? Ik ben benieuwd.

De volgende ochtend zien de mannen hoe het dier heeft huis gehouden. Met onder meer afdrukken van tanden in een stoel. Maar heel erg vinden ze het niet, want zij waren te gast in hun leefgebied. 

Bekijk de bijzondere video: