Man in VS zet camera neer bij boomstam over riviertje en is verbaasd over alle dieren

Er leeft vaak meer in een bos dan je denkt. En dit is er weer een bewijs van. Robert Bush Sr leeft in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten. Hij zette een camera met een bewegingssensor neer bij een omgevallen boom. De boom was over een beekje heen gevallen en de man dacht dat dieren de natuurlijke brug weleens zouden kunnen gebruiken.

Hij zette de camera gedurende een jaar neer. Waarna hij ging kijken wat er allemaal was vastgelegd. En tot zijn verbazing zag hij allerlei dieren die de boomstam gebruikten. Om over te steken, maar bijvoorbeeld ook om te jagen. Om uit te rusten en om zelfs te baltsen. Zoals dieren als zwarte beer, wasbeer, lynx, bever, coyote en talloze vogels.

Hij zette de beelden achter elkaar en postte ze op YouTube. Inmiddels hebben meer dan een miljoen mensen de video bekeken. als je de video bekijkt vergaat dan niet je geluid aan te zetten. De geluiden van het bos zijn heerlijk.

Ook in Frankrijk zette een man een camera neer:

Al eerder had ik een artikel over een soortgelijk project in Frankrijk. Waarbij ook opvallend veel dieren lieten zien de boomstam te gebruiken als brug.

Bekijk het bericht: Fransman zet camera bij beekje; en ziet honderden dieren

Bekijk de intrigerende beelden van de camera: