Man legt uniek natuurverschijnsel vast tijdens het skiën

Michael Schneider was in de Zwitserse Alpen aan het wintersporten toen hij iets bijzonders zag. Rondom de zon was een dubbele halo te zien. En niet een klein beetje, maar een opvallende felle. Hij pakt zijn mobieltje en maakte de foto van zijn leven. Nu gaat de foto het internet over.

Het voorval gebeurde vlakbij de Matterhorn in de bergen van Zwitserland. Het was eerst mistig, maar plotseling brak de zon door. En al snel liet een eerste halo zich zien en toen de tweede, aldus Schneider. Het was -7 graden op de piste. ,,De twee ringen waren magisch. Ik was gefascineerd door de twee ringen rond de zon. En ik zag vele lichtreflecties. Prachtig.”

Dit was de foto die Schneider maakte:

Dit is de uitleg van een metereoloog:

Dit soort ijshalo’s komen zelden voor en worden alleen gezien als de omstandigheden perfect zijn. diverse wetenschappers hebben het fenomeen intussen uitgelegd. Het zijn feitelijk ijskristallen die in cirruswolken of cirrostratuswolken worden beschenen door direct zonlicht. De kristallen breken het licht in en bepaalde hoek, waardoor deze ringen ontstaan.

Het fenomeen wordt vaker in de bergen gezien, waar het koud is. En zeker als je op wintersport bent heb je een kans dit te zien. Hou je ogen dus open als je de piste af gaat.