Night on Earth: Netflix maakt unieke natuurdocumentaire

Netflix bemoeit zich meer en meer ook met documentaires. Waaronder ook natuurdocumentaires, die bij een groot publiek erg populair zijn. Night on Earth laat een totaal nieuwe wereld zien; hoe dieren in de nacht leven. En overleven, dat ook. Het is een bijzondere serie geworden, die door talloze critici opvallend goed is beoordeeld.

Wie reist weet inmiddels dat veel dieren in de nacht actief zijn. Waaronder insecten, slangen maar ook roofdieren als leeuwen en luipaarden. Veel dieren hebben namelijk veel betere ogen dan mensen, waardoor ze wel op zoek kunnen naar voedsel. Of een prooi kunnen stalken. Of kunnen vliegen in het donker.

De allernieuwste techniek

Maar hoe film je iets dat mensen niet kunnen zien? Het was slechts een van de vele uitdagingen voor de makers. Ook al omdat niet al te veel bekend is het gedrag van veel dieren in de nacht. Slapen ze de gehele nacht? Jagen ze de gehele nacht? Hoe laat worden ze wakker? En soms ook, waar slapen ze?

De makers hadden de beschikking over de allernieuwste technieken. Waaronder peperdure videotechnologie met hypermoderne infraroodcamera’s. Ook werden speciale technieken gebruikt voor onder water. Zodat ook daar in het donker gefilmd kon worden.

Zes afleveringen

De Netflix Original bestaat uit zes afleveringen. In elke aflevering zie je elke keer een andere habitat. In de afleveringen is te zien hoe dieren op hun eigen unieke manier omgaan met de uitdagingen die de nacht met zich meebrengt. Waarbij ze vaak ook creatief moeten zijn.

De zesde en daarmee laatste aflevering is het meest bijzonder. Night on Earth sluit af met een intrigerende opzet waarbij kijkers een nacht mee maken. De beelden tonen de zonsondergang tot zonsopgang. Waarbij verschillende diersoorten worden getoond, die over de hele wereld leven.

De beelden van de serie dan ook wonderschoon geworden. En er gaat letterlijk een hele andere wereld open. De serie is vanaf vandaag op Netflix te bewonderen.

Opvolger van Our Planet

Netflix lanceerde vorig jaar de exclusieve natuurserie Our Planet. De reeks kwam van de hand van de Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough. In de nieuwe serie is Attenborough niet te zien of te horen.

Bekijk de trailer van Night on Earth: