Sommige berichten zijn bijzonder. Waaronder ook deze. Fotografe Barbara Jensen Vorster was op safari in Mashatu Game Reserve in Botswana toen er iets bijzonders gebeurde.

Jensen liet haar semi-professionele fotocamera met telelens t.w.v. 3300 euro vallen terwijl ze foto’s aan het maken was. Hij viel uit de jeep op de grond.

Door de klap op het zand hoorde een leeuwin het voorval. Ze liep op de auto af en pakte de camera met haar tanden. Om er mee rond te lopen, waarna ze het aan haar nieuwsgierige kroost gaf.

De fotografe had een extra camera bij zich om het geheel vast te leggen. Terwijl ze ondertussen hoopte dat de leeuw de camera niet nog een keer zou laten vallen.

De foto’s en video laten goed zien wat er gebeurde. Uiteindelijk verloren de dieren hun interesse in de camera, waarna Barbara hem weer kon pakken. Een reparatie van een kleine 300 euro was wel nodig.

Video leeuw steelt fotocamera

Maar de vrouw gaf aan dat het de ervaring meer dan waard was. ,,Wie kan er nou zeggen dat zijn camera in de bek van een leeuw heeft gezeten?” Zo zie je maar, als je op safari gaat in Afrika kan er van alles gebeuren.