blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Leeuw steelt fotocamera van toerist

Sommige berichten zijn bijzonder. Waaronder ook deze. Fotografe Barbara Jensen Vorster was op safari in Mashatu Game Reserve in Botswana toen er iets bijzonders gebeurde.

Jensen liet haar semi-professionele fotocamera met telelens t.w.v. 3300 euro vallen terwijl ze foto’s aan het maken was. Hij viel uit de jeep op de grond.

Klap op het zand

Door de klap op het zand hoorde een leeuwin het voorval. Ze liep op de auto af en pakte de camera met haar tanden. Om er mee rond te lopen, waarna ze het aan haar nieuwsgierige kroost gaf.

De fotografe had een extra camera bij zich om het geheel vast te leggen. Terwijl ze ondertussen hoopte dat de leeuw de camera niet nog een keer zou laten vallen.

Uiteindelijk verloren de dieren hun interesse in de camera, waarna Barbara hem weer kon pakken. Een reparatie van een kleine 300 euro was wel nodig.

De foto’s en video laten goed zien wat er gebeurde. Destijds realiseerde Barbara niet hoe bijzonder het was wat er gebeurde. Inmiddels wel. Toen ze de foto's op sociale media plaatste stroomden de reacties binnen.

Bekijk ook de bijzondere video

Barbara maakt veel meer reizen. Je kunt de fotografe volgen op Instagram.