Zeeluipaard en pinguïn spelen met elkaar

One Planet is de volgende in de unieke serie natuurdocumentaires van de BBC. Beelden van onze mooie aarde, met de stem van Sir David Attenborough op de achtergrond. Een van de eerste scenes uit de nieuwe serie zorgt voor veel discussie onder de kijkers. Een zeeluipaard jaagt op pinguïns bij Antarctica, althans zo lijkt het. Maar het zeeluipaard lijkt niet echt geïnteresseerd volgens veel kijkers in de ezelspinguïn.

De pinguïn komt er mee weg, al is dat meer geluk dan wijsheid volgens velen. Als het zeeluipaard echt honger had gehad was het de vogel waarschijnlijk veel slechter afgegaan. Wat denk jij?

Te zien op NPO1

De serie gaat op 8 januari 2020 in première op NPO1. De uitzending begint om 20.30 uur. In de eerste aflevering zit onder meer deze scene.Bekijk de ongekende beelden:

Bekijk de ongekende beelden:

Enorm groot project

Dit soort natuurdocumentaires zijn megagrote projecten. Waarbij tientallen cameramensen worden ingezet. Sommige dingen gaan erg goed, andere keren gaat het behoorlijk mis. Teams komen vast te zitten, het weer werkt niet mee, enzovoort. In de Making of is dit allemaal te zien. Sowieso is het machtig om te zien hoe dit soort films worden gemaakt.

Bekijk ook de Making of: