blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Straatartiest Banksy haalt grap uit in Venetië

Banksy heeft een grote schare fans. De straatartiest is erg creatief en wil graag misstanden op een luchtige manier aan de kaak stellen. Mede daarom is hij inmiddels beroemd. Maar een uitnodiging van het prestigieuze Biënnale van Venetië heeft hij nooit ontvangen. Dit toonaangevende internationale kunstmanifestatie wordt sinds 1895 tweejaarlijks in Venetië georganiseerd. Meestal in de zomermaanden van juni tot november.

Maar Banksy zou Bansky niet zijn als hij daar wat op heeft verzonnen. De man, waarvan niemand weet hoe hij er uit ziet, maakte recent toch zijn opwachting in de Italiaanse stad. En nog wel op een bijzondere manier. Met zijn kunst met de toepasselijke naam ‘Venice in oil’ plaatst hij een aanklacht tegen de vele cruiseschepen die Venetië aan doen. Waardoor de stad dreigt te verdrinken in het toerisme.

Hij wordt uiteindelijk weggestuurd, omdat hij geen vergunning heeft voor de stand. De video op zijn Instagram en Youtube krijgt goede reacties van zowel het publiek op straat als in de media. Het laat zien dat de kracht van social media net zo goed werkt als een uitnodiging voor de Biënnale van Venetië. Of misschien nog wel beter.

Bekijk de video van Banksy in Venetië: