Geregeld heb ik nieuwtjes met unieke plekken die te koop zijn. Waaronder onbewoonde eilanden, zoals deze op de Bahamas. Maar nu is er iets heel bijzonders. Bij de beroemde Falklandeilanden in Zuid-Amerika staat Pebble Island te koop, een van de eilanden waaruit dit Engelse overzeese gebiedsdeel bestaat.

Het is een nauwelijks bewoond eiland, althans wat mensen betreft. Maar met dieren des te meer. Op het eiland leven maar liefst vijf soorten pinguïns, die massaal de opvallend witte stranden bevolken. Het eiland is eigendom van de Britse familie van Sam Harris. In 2019 hebben zij het maar liefst 150 jaar in hun familie, maar ze zetten het nu in de verkoop.

Sam en zijn gezin.

De prijs is niet bekend gemaakt, je mag er op bieden. De familie vroeg een makelaar een schatting te geven, maar die gaf aan niet te weten wat de marktwaarde is. Simpelweg, omdat zoiets nog nooit is verkocht.

Ben jij de nieuwe eigenaar?

Pebble Island is ongeveer 32 kilometer lang en 6 kilometer breed. De nieuwe eigenaar moet de natuur op het eiland in stand houden. Dat is een van de voorwaarden. Naast de tienduizenden pinguïns en andere vogels leven er ook zeeleeuwen.

Falklandeilanden te koop

Op het eiland staat bijna geen bebouwing. Er is een grote boerderij en enkele huisjes, die aan toeristen worden verhuurd. Het is niet eenvoudig te bereiken. Eens in de zes weken brengt een boot bevoorrading. De interesse van mogelijke kopers is groot. Ook enkele natuurorganisaties hebben al interesse getoond. Is het ook iets voor jou?

Ik was een paar jaar geleden op de Falklandeilanden op mijn reis naar Antarctica en werd aangenaam verrast. Hier leven miljoenen pinguïns in harmonie met de mens. Of lees meer over de Falklandeilanden.