Te koop: Eiland met duizenden pinguïns

Bij de beroemde Falklandeilanden in Zuid-Amerika staat Pebble Island te koop, een van de eilanden waaruit dit Engelse overzeese gebiedsdeel bestaat. Vol met pinguïns.

Geregeld heb ik nieuwtjes met unieke plekken die te koop zijn. Waaronder onbewoonde eilanden, zoals deze op de Bahamas. Maar nu is er iets heel bijzonders.

Op de beroemde Falklandeilanden staat Pebble Island te koop. Het is een nauwelijks bewoond eiland, althans wat mensen betreft. Maar met dieren des te meer. Op het eiland leven maar liefst vijf soorten pinguïns, die massaal de opvallend witte stranden bevolken.

De prijs is niet bekend gemaakt, je mag er op bieden. De familie vroeg een makelaar een schatting te geven, maar die gaf aan niet te weten wat de marktwaarde is. Simpelweg, omdat zoiets nog nooit is verkocht.

Ben jij de nieuwe eigenaar?

Pebble Island is ongeveer 32 kilometer lang en 6 kilometer breed. De nieuwe eigenaar moet de natuur op het eiland in stand houden. Dat is een van de voorwaarden. Naast de tienduizenden pinguïns en andere vogels leven er ook zeeleeuwen.

Bekijk het eiland dat te koop staat: