Soms moet je geluk hebben. Zoals deze toeristen die vanaf het terras van hun hotel zien hoe walvissen een ontbijtje komen halen. De video is gemaakt door medewerkers van de Great Bear Lodge op Vancouver Island in Canada.

Op de video zie je de befaamde jachttechniek van walvissen. Onderwater zwemmen ze gezamenlijk in een cirkel en laten ze lucht los. Waardoor de vissen bij elkaar worden gedreven. Dan komen ze met wijd open bek naar boven om de vissen te vangen.

Bekijk de unieke beelden van de etende walvissen:

Great Bear Lodge walvissen

Great Bear Lodge is een heerlijke plek om de machtige natuur van Canada te beleven. En een plek waar je geregeld wilde dieren ziet. Waaronder opvallend vaak orka’s, maar ook dus walvissen. Voor dit jaar is de lodge al helemaal volgeboekt. Wil jij ook hier in 2020 naar toe? Check dan de informatie over de Great Bear Lodge.

Lees ook mijn reisverhaal over West-Canada:

De beste rondreis door West-Canada

Dwars door West-Canada; van de Rockies naar de zee. Met ruig natuurgeweld en talloze ontmoetingen met 'wildlife'.

Reisverhaal

Ik start in de Rocky Mountains; in de nationale parken Banff en Jasper. Een wereldberoemd decor van bergen, meren en gletsjers. Het einddoel is de Grote Oceaan. Een rit van meer dan duizend kilometer. Dit is een heuse ode aan de natuur.