Het zuiderlicht liet zich de afgelopen dagen zien in Australië en Nieuw-Zeeland. Het Aurora Australis, zoals het officieel heet is de tegenhanger van het Noorderlicht. Het wordt vooral in onze zomermaanden gespot, als het winter is op het zuidelijk halfrond.

Door de ligging van Australië (met Tasmanië) en Nieuw-Zeeland is het zuiderlicht meestal ‘slechts’ aan de horizon te zien. En niet boven je hoofd zoals bij het Noorderlicht. Al was dit gisteren op sommige momenten wel anders. Zoals te zien is op de tweede video.

Bekijk de beelden van Nieuw-Zeeland:

Video zuiderlicht Nieuw-Zeeland

Bekijk de beelden van Tasmanië:

video zuiderlicht Tasmanië

Ook naar Australië en Tasmanië?

Ik ging recent naar Australië en ging onder meer naar Melbourne en de Twelve Apostles. Een heerlijke reis met veel verrassingen.

Melbourne en The Great Ocean Road

Met de auto door Zuid-Australië

Reisverhaal

Australië is te groot voor een enkele reis. Nadat ik al eerder dwars door de Outback van Kangaroo Island naar Darwin reisde, is het nu tijd voor drie andere hoogtepunten. Ik 'doe' Tasmanië en reis daarna naar Melbourne en The Great Ocean Road. Een...


 
Maar ik reisde ook naar het machtige Tasmanië. Met zijn ruige bergen en talloze wonderlijke dieren als wombats en Tasmaanse duivel.

Op ontdekking in Tasmanië

Een rondreis door de Australische wildernis

Reisverhaal

Tasmanië stond al een hele tijd op mijn wensenlijst. Met name door de ruige natuur en de vreemde dieren. Ik maak een road trip langs de hoofdstad Hobart, maar ook Bruny Island, Freycinet National Park, Cradle Mountain National Park en Corinna Wilderness...