Zo mooi ziet een adelaar de Alpen

Dit is een intrigerende video. Ik heb me altijd afgevraagd hoe een vogel de wereld bekijkt. In de video zie je hoe een adelaar door de Alpen vliegt. Het dier heeft een piepkleine camera op een van zijn vleugels gekregen.

Zoals je kunt zien heeft het dier totaal geen last van de camera. En kunnen wij meekijken hoe hij vliegt, soms erg laag over de rotsen. Maar je kunt ook goed zien hoe het dier continu gefocust is.

Video is gemaakt in Duitsland

De video is opgenomen bij de Nebelhorn, een ruim 2,400 meter hoge berg in het zuiden van Duitsland. Je ziet rechts diverse mensen op het uitkijkpunt staan bovenop de berg. Je kunt zowel wandelend als me de kabelbaan omhoog. 

Het is wel grappig, veel toeristen zouden graag een arend zien in de lucht. En nu zie je dus hoe het dier het ziet. Wat toch wel echt een stuk indringender is dan vanaf een uitkijkpunt.

Bekijk de intrigerende beelden:

Het is niet de eerste video van een arend met een camera. Al eerder werd een speciaal gebouwde 360 graden camera op de rug van een adelaar gezet. Dit dier werd gered door een dierenambulance en later weer uitgezet in zijn leefgebied; de Dolomieten.

Bekijk de 360 graden video van de adelaar: