Jongen blijft ongekend kalm als beer in de Dolomieten hem volgt

Alessandro is een fan van beren. Nu de lockdown in Italië is opgeheven mogen Italianen weer op pad. De 12-jarige jongen ging met zijn vader en moeder wandelen in de Dolomieten, waar zij zelf wonen. Alessandro is een liefhebber van de natuur en wilde er op uit. Ze hadden een picknick meegenomen om die te nuttigen.

Hij loop door de struiken toen hij plotseling een bruine beer zag. Deze dieren leven in de bergen van de Dolomieten, maar worden zelden gezien. En als wandelaar hoef je niet bang te zijn voor deze dieren. Maar de situatie is natuurlijk anders geweest de afgelopen maanden. En dus worden beren nu op plekken gezien waar ze nooit voor komen.

De beer volgt de jongen die opvallend kalm blijft. Sterker nog, je ziet hem genieten. Zijn vader filmt de ontmoeting en roept ondertussen instructies, maar Alessandro weet precies wat hij moet doen. Hij loopt rustig weg van de beer die hem nog een tijdje volgt. De beer gaat even op zijn achterpoten staan om de situatie in te kunnen schatten.

Bijzonder moment rond 1 minuut

Als je de video bekijkt zie je iets bijzonders. Alessandro’s moeder begint op een gegeven moment te schreeuwen, maar de jongen zegt haar om stil te zijn. Hij weet precies wat te doen, ondanks dat de beer slechts op enkele meters staat. De jongen blijft erg rustig tijdens de bijzondere ontmoeting. Als de jongen in de buurt van zijn vader en moeder komt vervolgt de beer zijn pad.

De beelden gaan inmiddels de wereld over. Alessandro zei tegen een lokale krant dat hij zich het blijste kind ter wereld voelt. Het is duidelijk dat de beer geen echte interesse had in de jongen. Het dier ruikt wel de picknick, dus de situatie had heel anders kunnen af lopen. Iets wat ook Alessandro en zijn familie zich realiseren.