blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Yoho National Park

Relatief onbekend natuurgebied, met bijzondere zeewezens

Yoho National Park is een relatief onbekend natuurgebied in de Rocky Mountains. Je vindt het in het westen van Canada. Het is een ruig gebied, waar je perfect kunt wandelen in de fraaie bergen. Waarbij je een redelijke kans hebt om wilde dieren tegen te komen. Dit zijn de beste attracties van Yoho National Park.

Als je op de kaart kijkt zie je dat Yoho National Park naast het beroemde Banff National Park en Jasper National Park ligt. Maar het is hier een stuk rustiger met bezoekers en minstens zo ruig. 

Yoho National Park is relatief onbekend. Het meest bekend zijn de diverse meren. En Burgess Shale, een opgraving van unieke dinosaurussen. Ook is het een goed wandelgebied met veel wilde dieren.

En talloze meren in het park hebben een opvallend blauwe kleur. dit komt door de vele mineralen in het water. En de meren doen dus niet onder voor de bekende, maar ook drukke meren in de andere parken. En Yoho is een natuurgebied vol met wilde dieren. Dit natuurgebied is ideaal om te wandelen; een paar uur, een dag of meerdere dagen. Langs rivieren, watervallen en meer.

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van Yoho National Park is het perfecte startpunt voor je bezoek. Hier krijg je de meest actuele informatie over de talloze wandelroutes in het park. En over de wilde dieren, bijvoorbeeld waar je de meeste kans hebt om ze te zien. Maar ook kun je alles horen over excursie met parkwachters. Deze wandelingen zijn erg leuk en zeer informatief merkte ik tijdens mijn bezoek.

Kicking Horse Pass

De Kicking Horse Pass in Yoho National Park.

Kicking Horse Pass is een fraaie weg om te berijden. Deze bergpas kun je bereiken vanuit Banff National Park. En je rijdt over de Trans-Canada Highway. De Kicking Horse Pass ligt op een hoogte van 1.627 meter. Onderweg kun je diverse stops maken.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Wapta Falls

Wapta Falls in Yoho National Park.

De naam Wapta betekent stromend water in het Cree, de taal van de Cree-indianen. Terwijl de rivier bij de Wapta-waterval toepasselijk Kicking Horse wordt genoemd. Deze waterval is maar liefst 150 meter breed. Hij is bijna 30 meter hoog en zeer imposant. Je kunt de Wapta Falls bereiken via een wandelpad van 2,5 kilometer. Het is zeker de moeite waard.

Takakkaw Falls

Het vallende water van Takakkaw Falls in Yoho National Park.

Takakkaw betekent fraai in het Cree. En dat is een juiste omschrijving van deze waterval. De Takakkaw waterval is maar liefst 254 meter hoog. Hiermee is het de op een na hoogste waterval van Canada. Hij is eenvoudig te bereiken via een heerlijke weg. Deze slingert door het landschap. Er zijn regels voor campers, dus let goed op de borden onderweg.

Lake O’Hara

Lake O’Hara in Yoho National Park.

Het bijzondere Lake O’Hara is volgens velen een van de mooiste meren van de Rockies. Het water is ongekend blauw, met daarachter de steile bergen van Yoho. Maar er liggen hier veel meer kleinere meren die ook bijzonder zijn. 

Er zijn diverse wandelroutes om te doen. Zoals de Lake O’Hara Shoreline trail (2,8 km), Opabin Plateau Circuit (5,9 km), Linda Lake Circuit and Morning Glory Lakes (3,5 km) en Lake Oesa trail (3,2 km). Neem de tijd voor dit gebied. Hier heb je ook een goede kans om dieren tegen te komen als beren, herten en talloze andere. 

Maar Lake O’Hara is niet eenvoudig te bereiken. Je kunt de weg er naar toe wandelen; het is 11 kilometer enkele reis. Ook gaat er een shuttlebus, die je vooraf moet reserveren. Dit kan ter plekke, maar ook online. Dit is het handigst als je bij Lake O’Hara wil wandelen. Zorg dat je vroeg op pad gaat. En reserveer dan een van de laatste bussen terug. 

Seven Veils Falls

Seven Veils Falls in Yoho National Park.

De Seven Veils Falls is een waterval bij Lake O’Hara. Je kunt deze machtige waterval bereiken via de Shoreline Trail, die grotendeels langs het meer loopt. Op diverse plaatsen zie je het water over de rotsen vallen, als een soort sluier. Vandaar ook de naam.

Spiral Tunnels Viewpoint

Het Spiral Tunnels Viewpoint is uniek, omdat je hier kunt zien hoe treinen in de bergen verdwijnen. De treinen zijn zo lang dat de locomotief alweer naar buiten komt, terwijl de laatste wagon nog te zien is. Ook kun je de Yoho-gletsjer zien.

Mount Goodsir

De kans is groot dat je nog nooit van Mount Goodsir hebt gehoord. Maar het is geen kleine jongen. Mount Goodsir is het hoogste punt van Yoho National Park met 3.567 meter. En je ziet hem vanzelf opdoem

Natural Bridge

De Natural Bridge in Yoho National Park.

De Natural Bridge is een natuurlijke brug in de woeste Kicking Horse River. Het water valt tussen de rotsen door, om daarna weer te voorschijn te komen.

Burgess Shale

Burgess Shale in Yoho National Park is een bijzondere plek. Hier zijn talloze fossielen uit het Cambrium gevonden, oftewel een periode van rond de 500 miljoen jaar geleden. De fossielen zijn om meerdere redenen bijzonder. Wetenschappers hebben hier talloze onbekende diersoorten gevonden. 

Terwijl bij veel dieren ook de zachte delen van het lichaam zijn gefossiliseerd. Wat niet vaak gebeurt. De fossielen zijn waarschijnlijk ontstaan toen een wand (of meerdere) van een zanderige zeebodem instortte en in alle dieren verzwolg.

Wie de bijzonder goed bewaard gebleven fossielen van vreemde zeedieren wil bezoeken moet een stevige wandeling maken. Om ze te beschermen mag je er alleen met een gids naar toe. Gelukkig geeft hij veel informatie over de fossielen. 

Daarnaast geeft hij ook de visie van diverse wetenschappers over waarom de dieren hier liggen. De tocht wordt alleen in de zomermaanden (juli, augustus en september) aangeboden in kleine groepen, dus wees er vroeg bij.

Emerald Lake

Emerald Lake in Yoho National Park.

Het imposante Emerald Lake heeft ongekend helder water. Dat opvallend blauw van kleur is. Als je hier aankomt zie je waarschijnlijk wel mensen kajakken en kanoën op het meer. Ook jij kunt hier deze excursie maken. Ook kun je rondom het meer lopen. Let op, het kan er wel wat druk worden. Om dit te voorkomen kun je het beste heel vroeg op pad gaan. dan heb je ook de meeste kans op wilde dieren. Het meer ligt bij Burgess Shale.

Overnachten in Yoho National Park

Ik heb hier diverse nachten geslapen en was aangenaam verrast. Het is rustiger dan in de omliggende parken, maar minimaal zo mooi. Je hebt in het park en er net buiten diverse hotels, campings, bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, dit gebied wordt steeds populairder. 
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

De dieren van Yoho National Park

Een berggeit in Yoho.

Yoho is beroemd om zijn vele dieren die er leven. Zoals de bruine beer, Amerikaanse zwarte beer, wolf, coyote, poema, lynx, rode lynx, eland en diverse soorten herten. Hou je ogen open voor bijzondere dieren als het dikhoornschaap en sneeuwgeit. In het bezoekerscentrum kunnen ze je tips geven voor deze dieren.

Hoe kom ik bij Yoho National Park?

Yoho is eenvoudig te bereiken met de huurauto. En via de Trans-Canada Highway dus goed te combineren met een bezoek aan Banff en Jasper National Park. Je rijdt van Lake Louise zo Yoho National Park binnen.

Beste tijd voor Yoho National Park

Je kunt het gebied het gehele jaar bezoeken. Maar in de winter kunnen diverse wegen dicht zijn door sneeuw. Terwijl dan ook diverse attracties niet toegankelijk zijn. Het beste kunt je hier in het voorjaar zijn.

Vanaf mei bloeien talloze bloemen in het park, waardoor het toch al indrukwekkende landschap nog iets extra’s krijgt. En dan zijn ook veel dieren op pad, waardoor de kans op een ontmoeting toeneemt.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen