Waarom moet ik hier heen?

De Seven Sisters zijn een breed uitwaaierende waterval in het beroemde Geirangerfjord. Het is de meest gefotografeerde waterval in dit fjord. Het water valt hier zo'n 300 meter naar beneden in het fjord.

Lokale namen: De Syv Søstrene of Knivsflåfossen

De Seven Sisters Waterval is de meest beroemde waterval in het Geirangerfjord bij Geiranger in Noorwegen. Je kunt hem zowel vanaf de kant, als vanaf het water zien. Het meest imposant is hij vanaf het water.

Hier stort het water van de rivier Knivsflåelvane over de rotsen naar beneden in zeven afzonderlijke stromen. Het water valt over 300 meter. De grootste verticale val van de waterval is ongeveer 250 meter. Het is de 39e hoogste waterval van Noorwegen.

Per kajak kun je heel dichtbij komen. Terje Rakke

De naam komt van de zeven watervallen die hier naast elkaar naar beneden vallen. Met name na slecht weer zijn de watervallen ruig en klettert het water in het fjord. Waardoor de beleving een stuk intenser wordt.

De legende:

Maar, zoals bij alles in Noorwegen, is er ook een legende die hoort bij de waterval. De ‘zeven zussen’ hebben een aanbidder; Friaren, een waterval die je tegenover de zeven zusters kunt zien. Dagelijks flirt hij met hen en probeert hij ze met zijn ruige waterval een huwelijksaanzoek te doen. Helaas voor hem zijn ze tot nu toe niet onder de indruk.

De wereldberoemde Seven Sisters waterval.
De wereldberoemde Seven Sisters Waterval. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Beste tijd:

De zeven stromen zijn in het voorjaar op hun sterkst als de sneeuw in de hogere gedeelten smelt. In het najaar blijven er maar drie of minder stroompjes over. Hij wordt dan vaak gekscherend Three Sisters genoemd.

Hoe kom ik er?

De Seven Sisters Waterval is te zien vanaf Weg 63 rijdend naar Eidsdal. De beste manier is per veerboot van of naar Geiranger. Al kun je ook een cruise door de fjorden met de Hurtigruten maken. Of hier met een kajak het water op gaan, zodat je wel heel dichtbij de waterval kunt komen.

Het Geirangerfjord met rechts De Seven Sisters.
Het Geirangerfjord met rechts De Seven Sisters. Corno van den Berg
WatervalWatervallen