Seven Sisters Waterval

Niet de grootste, maar wel een van de mooiste watervallen in Noorwegen

De Seven Sisters Waterval is de meest beroemde waterval in het Geirangerfjord. Het is de meest gefotografeerde waterval in dit fjord. Het water valt hier zo'n 300 meter naar beneden. Je kunt deze populaire attractie in de Noorse Fjorden eenvoudig bekijken vanaf een veerboot. Het kan ook via een kajak excursie. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Seven Sisters Waterval.

Deze waterval ligt bij Geiranger in Noorwegen. Je kunt hem zowel vanaf de kant, als vanaf het water zien vanaf de veerboot. Het meest imposant is hij vanaf het water.

Hoe hoog is de Seven Sisters waterval?

Hier stort het water van de rivier Knivsflåelvane over de rotsen naar beneden in zeven afzonderlijke stromen. Het water valt over 300 meter. De grootste verticale val van de waterval is ongeveer 250 meter. Het is de 39e hoogste waterval van Noorwegen.

De Seven Sisters waterval in het Geirangerfjord ©Corno van den Berg

De naam komt van de zeven watervallen die hier naast elkaar naar beneden vallen. Met name na slecht weer zijn de watervallen ruig en klettert het water in het fjord. Waardoor de beleving een stuk intenser wordt.

De legende

Maar, zoals bij alles in Noorwegen, is er ook een legende die hoort bij de waterval. De ‘zeven zussen’ hebben een aanbidder; Friaren, een waterval die je tegenover de zeven zusters kunt zien. Dagelijks flirt hij met hen en probeert hij ze met zijn ruige waterval een huwelijksaanzoek te doen. Helaas voor hem zijn ze tot nu toe niet onder de indruk.

Overnachten bij de Seven Sisters

De waterval ligt in het Geirangerfjord, dat op elk moment van de dag imposant is. Ik bleef hier meerdere nachten slapen en vond de zonsondergang en zonsopgang magisch. Er zijn diverse kleine hotels, knusse bed & breakfasts en handige appartementen online te boeken. Wees er wel op tijd bij, want dit gebied is ongekend populair. 
Bekijk de leukste accommodaties in de buurt 

Beste tijd

De Seven Sisters Waterfall zijn in het voorjaar op hun sterkst als de sneeuw in de hogere gedeelten smelt. In het najaar blijven er maar drie of minder stroompjes over. Hij wordt dan vaak gekscherend Three Sisters genoemd.

Seven Sisters Waterfall bezoeken

De Seven Sisters Waterval is te zien vanaf Weg 63 rijdend naar Eidsdal. De beste manier is per veerboot van of naar Geiranger. Al kun je ook een cruise door de fjorden met de Hurtigruten maken. Of hier met een kajak het water op gaan, zodat je wel heel dichtbij de waterval kunt komen.

Meer artikelen over de Noorse Fjorden