Amfitheaters van Moray in Peru: Alle bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Amfitheaters van Moray

Een van de grootste Inca-raadsels: mysterieuze amfitheaters in het landschap

De Amfitheaters van Moray in Peru zijn een raadsel. Wetenschappers proberen nog steeds te achterhalen wat de functie is van deze vreemde cirkels. Je kunt ze eenvoudig bezoeken. En zo zelf een idee vormen waarom deze monumenten zijn gebouwd.

Moray wordt vaak overgeslagen door toeristen, maar dit is een van de grote Inca-raadsels. Je vindt hier drie zogenaamde 'collossea', reusachtige cirkelvormige amfitheaters die in het landschap zijn verwerkt. De Inca's gebruikten slim de bergrondingen, alleen is onduidelijk waarvoor.

Wat zijn het?

Deze immense cirkels in het landschap kunnen diverse betekenissen hebben, maar niemand is zeker welke. Logischerwijs kan het een soort theater zijn geweest, net als bij de Romeeinen. Maar het kan ook een geheel andere betekenis hebben gehad.

Een vrouw bij een cirkel in Moray.

Het grootste amfitheater is wel 100 meter breed. En dat in een landschap waar je u tegen zegt. Je kunt hier eenvoudig zelf rond dwalen en je conclusies trekken. Omdat hier opvallend weinig toeristen komen is dit een heerlijke plek. En intens mooi.

Hoe kom ik bij de cirkels van Moray?

Moray (zowel het stadje als de amfitheaters) ligt bij Urubamba op de route van Cusco naar Machu Picchu.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen