Waarom moet ik hier heen?

Moray wordt vaak overgeslagen door toeristen, maar dit is een van de grote Inca-raadsels. Je vindt hier drie zogenaamde 'collossea', reusachtige cirkelvormige amfitheaters die in het landschap zijn verwerkt. De Inca's gebruikten slim de bergrondingen, alleen is onduidelijk waarvoor.

De Amfitheaters van Moray in Peru zijn een raadsel. Wetenschappers proberen nog steeds te achterhalen wat de functie is van deze vreemde cirkels.

Wat zijn het?

Deze immense cirkels in het landschap kunnen diverse betekenissen hebben, maar niemand is zeker welke. Logischerwijs kan het een soort theater zijn geweest, net als bij de Romeeinen. Maar het kan ook een geheel andere betekenis hebben gehad.

Het grootste amfitheater is wel 100 meter breed. En dat in een landschap waar je u tegen zegt. Je kunt hier eenvoudig zelf rond dwalen en je conclusies trekken. Omdat hier opvallend weinig toeristen komen is dit een heerlijke plek. En intens mooi.

Hoe kom ik hier?

Moray (zowel het stadje als de amfitheaters) ligt bij Urubamba op de route van Cusco naar Machu Picchu.

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...


De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.

Inca's