Waarom moet ik hier heen?

Je kent de foto vast wel. Een lama kijkt uit over Machu Picchu. En ook jij kunt hem maken. Je ziet vast wel ergens lama's lopen. Deze dieren zijn redelijk aan mensen gewend en zullen niet zo snel spugen.

De foto van een lama in Machu Picchu in Peru ken je waarschijnlijk wel. De dieren lopen vrij rond en kunnen dus overal zijn. soms lopen ze zelfs op de Inca Trail naar Machu Picchu.

Hoe maak ik zo’n foto?

Ook jij kunt vrij eenvoudig die beroemde foto maken van dit wonderlijke dier en de indrukwekkende omgeving. Als je een lama ziet, doe wel rustig aan. Als de oren naar achteren gaan moet je zeker opletten; dit is een teken dat je te dichtbij komt. De dieren kunnen ook bijten, al gebeurt dit zelden. Geef ze ook altijd de ruimte om weg te lopen.

Lama's horen bij Machu Picchu.
Lama’s horen bij Machu Picchu. Rom

Corno’s reistips:

Zorg dat je om zeven uur in de ochtend bij de ingang bent. Dan is het licht zacht en ben je de grote mensenmassa voor die vooral rond tien uur arriveert.

Ik ben verschillende keren in Peru geweest! Lees hier mijn reisverhalen:

De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...

Fotografie