Fotografeer een lama bij Machu Picchu

Je ziet hier op diverse plaatsen lama's lopen die niet schuw zijn

De foto van een lama met op de achtergrond Machu Picchu ken je waarschijnlijk wel. Het is een van de meeste populaire foto’s van je reis door Peru. De dieren lopen vrij rond door de ruïnes en kunnen dus overal zijn. Dit zijn de beste tips om de dieren goed op de foto te krijgen. Wist jij dat archeologische locaties als Machu Picchu in Peru verplicht zijn om lama's te hebben?


Lama’s kom je in Peru overal tegen. Maar op bijzondere plekken is het altijd extra leuk. Wat name geldt voor het maken van een foto of video. Zeker bij het iconische Machu Picchu. Ook jij kunt deze foto maken. Deze dieren zijn redelijk aan mensen gewend en zullen niet zo snel spugen. Je ziet vast wel ergens lama's lopen. Maar ze lopen vooral op de plekken die zijn afgesloten voor mensen. Waardoor het lastig kan zijn.

Bekijk mijn video

Al mijn nieuwe reisvideo's zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal

Zo zie je de lama's in Machu Picchu van dichtbij!

Daarom moet je geluk hebben om deze guitige dieren van dichtbij te zien. Want de dieren bewegen dagelijks vrij tussen de bezoekers door. Let dus goed op, ze kunnen ineens gaan lopen, merkte ik. Zo zag ik ze vlak voor mijn neus een landbouwterras van de Inca's af lopen. Wat een bijzonder gezicht is.

Waarom leven er lama's op Machu Picchu?

Geloof het of niet, maar het staat in de wet van Peru dat lama's moeten leven bij archeologische opgravingen. Daarom zie je ze ook bij de diverse ruïnes. Vaak zijn ze redelijk tam, maar soms ook schuchter.

Lama's worden in het Spaans llama's genoemd. Deze dieren zijn herbivoren, oftewel ze eten alleen plantaardig voedsel. Lama's herkauwen hun voedsel, maar verschillen van schapen, geiten en andere 'echte' herkauwers doordat hun maag uit drie in plaats van vier delen bestaat. Hun wetenschappelijke naam is Lama Glama. Lama's worden al eeuwen gedomesticeerd door de mens.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Hoe maak ik een foto van een lama?

Ook jij kunt vrij eenvoudig die beroemde foto maken van dit wonderlijke dier en de indrukwekkende omgeving. Als je een lama ziet, doe wel rustig aan. Als de oren naar achteren gaan moet je zeker opletten; dit is een teken dat je te dichtbij komt. De dieren kunnen ook bijten, al gebeurt dit zelden. Geef ze ook altijd de ruimte om weg te lopen.

Soms lopen lama's zelfs op de Inca Trail. Ook dan kun je vaak mooie foto’s maken. Lees mijn tips voor de Inca Trail naar Machu Picchu.

Een lama wel graag op de foto in Machu Picchu.

Overnachten in Aquas Calientes

Het beste kun je Machu Picchu in de vroege ochtend doen, dus moet je de dag ervoor aankomen en overnachten in Aquas Calientes. Waarna je dan in de middag weer met de trein terug kunt. Er zijn genoeg accommodaties in allerlei prijsklassen in het stadje te vinden. Boek wel vooraf, om teleurstelling te voorkomen.
Bekijk de leukste accommodaties voor Aquas Calientes

Meer artikelen over Machu Picchu