Waarom moet ik hier heen?

De Sacred Valley bij Cusco in Peru is dé uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de oude Inca-stad Machu Picchu. Maar er is meer. Om dit gebied optimaal te beleven is er de unieke Sky Lodge. Glazen cabines hangen aan ijzeren draden aan de steile rots.

De Skylodge in Peru is uniek. En voor durfals. Je kunt nu slapen in een doorzichtige capsule, op een hoogte van maar liefst honderden meters. Drie speciale capsules zijn daar opgehangen aan de steile rotsen in de beroemde Sacred Valley van Peru.

skylodge peru prijs

Bijzondere plek

De SkyLodge is uniek in zijn soort. En zeker een optie voor wie naar Peru afreist. Een nachtje kost minimaal 350 euro, maar dan heb je wel wat. Alles inclusief diner, ontbijt en bijvoorbeeld een activiteit als Via Ferrata. En je kunt er alleen klimmend komen, wat ook een uitdaging is. Je krijgt er wel een uniek uitzicht voor terug. Eng, of juist niet?

skylodge peru waar

Hoe kan je hier slapen?

Om in de Skylodge te kunnen slapen moet je naar je lodge klimmen (of eigenlijk abseilen). Hoewel dat best wel een uitdaging is. Al zit je wel goed gezekerd.

Maar dan kun je wel van het extreme uitzicht genieten. Als je dit boekt krijg je er wel wat bij. In de avond krijg je een diner (met wijn) bij je cabine. In de ochtend wordt het ontbijt gebracht. En dat worden hele bijzondere maaltijden, denk je niet?

skylodge peru rotsen

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met bijvoorbeeld Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Hoe kom ik hier?

De Skylodge Adventure Suites, zoals ze officieel heten, liggen in wereldberoemde Sacred Valley in Peru, vlakbij Urubamba. Een ook dichtbij Machu Picchu.

skylodge peru goedkoop

Meer informatie: naturavive.com

Ook leuk!

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.


Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...