Skylodge Peru: Hang slapend aan een rots

Overnachten in een glazen cabine aan een rots

De Skylodge is een unieke plek om te overnachten in Peru. En voor mensen die niet bang zijn. Je kunt nu slapen in een doorzichtige capsule, op een hoogte van maar liefst honderden meters. Drie speciale capsules zijn daar opgehangen aan de steile rotsen in de beroemde Sacred Valley van Peru.

De Sacred Valley bij Cusco in Peru is dé uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de oude Inca-stad Machu Picchu. Maar er is meer. Om dit gebied optimaal te beleven is er de unieke Sky Lodge. Glazen cabines hangen aan ijzeren draden aan de steile rots.

Bijzondere plek

De SkyLodge is uniek in zijn soort. En zeker een optie voor wie naar Peru afreist. Een nachtje kost minimaal 350 euro, maar dan heb je wel wat. Alles inclusief diner, ontbijt en bijvoorbeeld een activiteit als Via Ferrata. En je kunt er alleen klimmend komen, wat ook een uitdaging is. Je krijgt er wel een uniek uitzicht voor terug. Eng, of juist niet?

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Hoe kan je hier slapen?

Om in de Skylodge te kunnen slapen moet je naar je lodge klimmen (of eigenlijk abseilen). Hoewel dat best wel een uitdaging is. Al zit je wel goed gezekerd.

Maar dan kun je wel van het extreme uitzicht genieten. Als je dit boekt krijg je er wel wat bij. In de avond krijg je een diner (met wijn) bij je cabine. In de ochtend wordt het ontbijt gebracht. En dat worden hele bijzondere maaltijden, denk je niet?

Hoe kom ik hier?

De Skylodge Adventure Suites, zoals ze officieel heten, liggen in wereldberoemde Sacred Valley in Peru, vlakbij Urubamba. Een ook dichtbij Machu Picchu.
Meer informatie: naturavive.com

Meer artikelen over Sacred Valley