blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Reis met de trein naar Machu Picchu

De trip van Cuzco naar Aquas Calientes is perfect om naar Machu Picchu te reizen

De trein is de manier om Aquas Calientes te reizen. Zodat je Machu Picchu goed kunt bezoeken. Vanuit Cuzco reis je in drie uur naar Aquas Calientes.

De trein is in Peru een goede manier om te reizen. De rit naar Aquas Calientes geeft je een goed beeld van de ruige omgeving. En dit stadje ligt aan de voet van de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu. 

Beste moment voor de reis naar Aquas Calientes

Het is mogelijk om op een dag de heen- en terugreis te maken, maar dan ben je op het heetste moment van de dag bij Machu Picchu. Maar dit is dan het drukste moment van de dag. En het warmst. En het minst mooi voor foto’s.

Het beste kun je Machu Picchu in de vroege ochtend doen, dus moet je de dag ervoor aankomen en overnachten in Aquas Calientes. Er zijn genoeg accommodaties in allerlei prijsklassen in het stadje te vinden. Boek wel vooraf, om teleurstelling te voorkomen.

De route naar Aquas Calientes met de trein.

Alternatieve manier

Aquas Calientes is vanuit Cuzco (officieel) alleen per trein te bereiken; er is geen weg naar dit stadje. Wel zijn er mogelijkheden om met taxi-busjes tot vlakbij Aquas Calientes te komen en dan het laatste stuk langs het spoor te lopen. Iets wat populair is bij backpackers. En je kunt natuurlijk de fameuze Inca Trail naar Machu Picchu lopen.

Tips voor in de trein

Boek vooraf je plek, dan voorkom je teleurstellingen. Het beste uitzicht heb je aan de linkerkant op de route naar Machu Picchu. Op de weg terug kun je dus het beste rechts zitten.

Welke route moet ik nemen?

Je kunt in één keer van Cuzco naar Aquas Calientes (of andersom) reizen, maar bijvoorbeeld ook stoppen in Ollantaytambo. Deze oude Instad in The Sacred Valley is de start voor de Inca Trail. Al kun je hier ook een dag de ruïnes bezoeken en dan een dag later je reis vervolgen.

Welke trein moet ik nemen?

Er zijn diverse soorten treinen. Je kunt de standaardtrein nemen, maar ook de extreem luxe Hiram Bingham-trein. Deze is vernoemd naar Hiram Bingham, de (her)ontdekker van Machu Picchu.

De standaardtrein van PeruRail biedt (logischerwijs) hetzelfde uitzicht als elke andere trein.

De Hiram Bingham-trein behoort tot de mooiste treinreizen ter wereld door de combinatie van luxe (zoals een gourmet-maaltijd) en het ruige landschap van de Andes. Ook heeft deze trein een observatiewagon met extra veel glas.

Wat kost een treinkaartje?

Eerlijk is eerlijk; elke trein naar Machu Picchu is prijzig. Een enkele reis kost al snel meer dan 50 dollar per persoon. Een retourtje komt boven de 100 dollar uit.

Meer informatie: www.perurail.com en www.belmond.com/hiram-bingham-train/

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen