Waarom moet ik dit zien?

Op het strand van Praia da Marinha zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren. Maar dit is ook bekend als het meest heldere water van heel Portugal. Kijk er maar eens in.

Praia da Marinha is één van de bijzondere plekken dat de Algarve zo bijzonder maakt. Op dit mooie strand zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren die eindigen in zee. Denk daar goudgeel zand bij en helder blauw water en je weet genoeg. Bijzonder is ook de rots met twee gaten, waardoor het op een brug lijkt.

Dit plekje staat ook bekend om het heldere water. Dat zelfs het meest heldere water van heel Portugal moet zijn volgens de lokale bevolking. Kijk er maar eens in. Dit meesterwerk van de natuur ligt bij Lagoa.

Het strand van bovenaf gezien.
Het strand van bovenaf gezien. Cycling Man

Ook kun je hier vroeg in de ochtend een heerlijke strandwandeling maken. Met slechts en paar mensen of helemaal alleen….

Corno’s reistips:

En check ook de stranden er naast, zoals Prai do Pau en Praia Da Mesquita. Of zwem naar het piepkleine Prai do Buraco. Ook al deze stranden zeer de moeite waard.

Let op!
Het kan hier in de zomer erg druk worden. In het voorjaar (en zeker ook het najaar) is het rustiger en komt het strand meer tot zijn recht.

Beste tijd:
De beste tijd om dit strand te bezoeken is aan het einde van de dag als het zonlicht zacht is en de rotsen extra verlicht. Je maakt dan ongekend mooie foto’s, probeer het maar.