blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Praia da Marinha

Dit strand is al diverse keren uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld

Praia da Marinha is volgens velen het mooiste strand van de Algarve. Op dit mooie strand zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren die eindigen in zee. Denk daar goudgeel zand bij en helder blauw water en je weet genoeg. 

Op het strand van Praia da Marinha zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren. Maar dit is ook bekend als het meest heldere water van heel Portugal. Kijk er maar eens in.

Bijzonder is de rots met twee gaten, waardoor het op een brug lijkt. Deze komt bij eb zo goed als droog te liggen. Zodat je er naar toe kunt lopen. Dit plekje staat ook bekend om het heldere water. Dat zelfs het meest heldere water van heel Portugal moet zijn volgens de lokale bevolking. Kijk er maar eens in en oordeel zelf.

Het bestaat eigenlijk uit meerdere stranden, die je via het water kunt bezoeken. Als het water niet te hoog staat kun je er wandelend naar toe, anders moet je zwemmen. Hiermee raak je veel toeristen kwijt en krijg je meer rust.

Mooiste strand van de Algarve in Portugal.

Onderdeel van de Seven Hanging Valleys Wandelpad

Het strand en omgeving is onderdeel van een bijzonder wandelpad. Het loopt langs de ruige kust en zeven baaien. Het pad is eenvoudig te volgen, al kan het hier wel druk worden. Natuurlijk kun je dat eenvoudig vermijden. Met deze tips kun je ook nog eens de beste foto's maken. 

Lees mijn tips voor het Seven Hanging Valleys Wandelpad

Hoe vermijd je de drukte op Praia da Marinha?

Het kan hier in de zomer erg druk worden. Alsook in de weekenden. Dit kun je voorkomen door hier heel vroeg naar toe te gaan. De zonsopgang is hier vaak magisch. ik ging hier vroeg in de ochtend heen met koffie een een broodje. Het was een magisch moment.

Ook kun je hier vroeg in de ochtend een heerlijke strandwandeling maken. Met slechts en paar mensen of helemaal alleen. 

In de late avond is het hier ook rustig. Al zijn er vaak wel mensen die de zonsondergang willen zien. En er foto’s van maken.

Boek je excursie online

Waar vind je het Praia da Marinha?

Dit meesterwerk van de natuur ligt bij Lagoa. En is het beste te voet te bereiken. Het strand ligt vlakbij de beroemde Grot van Benagil. De afstand is ongeveer een kilometer en het pad loopt langs de fraaie kust. Waardoor het zonde zou zijn als je dit zou missen.

Lees mijn tips voor de Grot van Benagil.

Beste tijd voor de Algarve

De Algarve kun je het hele jaar bezoeken. De beste tijd voor natuurliefhebbers is vanaf maart tot en met oktober. Er zijn dan talloze bloemen te vinden. Het voorjaar begint hier vroeg: al in februari. De eerste orchideeën beginnen al in maart te bloeien, de gemiddelde temperatuur is dan al 15-18 graden. Wie graag wandelt of fietst kan het beste in het voorjaar gaan, in de winter kan het hier geregeld regenen. Maar het kan ook zonnig weer zijn.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips

alle 33 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen