Waarom moet ik hier heen?

Gran Canaria behoort tot de meest diverse van de Canarische Eilanden. Van de zandduinen van Las Palomas tot de rotsgebergten in het hart van het eiland. Van de kleine afgelopen dorpjes tot de zandstranden.

Gran Canaria is een van de meest bekende Canarische Eilanden. Met een heerlijk klimaat, fijne stranden, de beroemde duinen van Las Palomas, een uitgedoofde vulkaan in het midden en een lekkere keuken een ideale plek voor een vakantie. Terwijl je langs de kust vrij eenvoudig dolfijnen en grienden kunt spotten. En met wat geluk zelfs een zeeschildpad.

Het eiland ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Het ligt dichtbij Afrika dan Europa. De noordwestkust van Afrika ligt op ongeveer 150 km afstand, terwijl het vasteland van Europa zo’n 1350 km ver weg is.

Beste video Gran Canaria

De oppervlakte van Gran Canaria bedraagt zo’n 1560 km². Het eiland heeft een ronde vorm, met een diameter van ongeveer 50 km. Gran Canaria is een ideaal eiland voor wandelaars. Waaronder naar het hoogste punt; de top van de Pico de las Nieves. Deze ligt op 1.949 meter hoogte.

Beste tijd:

Gran Canaria (en eigenlijk alle Canarische Eilanden) kun je het gehele jaar goed bezoeken. Met name in het voorjaar en het najaar is de temperatuur erg aangenaam om lekker actief te zijn, de stadjes te verkennen en op zoek te gaan naar

Corno’s reistips:

Gran Canaria leent zich goed voor een strandvakantie. Gezien de diversiteit van het eiland kun je genoeg leuke excursies en activiteiten doen. Je kunt een georganiseerde excursie boeken of een huurauto huren en het eiland rond op eigen gelegenheid. Hierbij een aantal handige tips voor je reis naar Gran Canaria. Bij sommige tours of activiteiten kan het druk zijn en is het handig van tevoren je tickets te kopen.

Canarische EilandenEilandenVulkanen