Canarische Eilanden: de 75 Mooiste Bezienswaardigheden

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Canarische Eilanden

Deze eilandengroep is populair bij zonaanbidders, maar ook bij natuurliefhebbers

De Canarische Eilanden zijn een heerlijke groep eilanden in Spanje. Een reis naar de eilanden is perfect voor een actieve vakantie, alsook voor een vakantie om te relaxen. Of een mix natuurlijk. De diversiteit op de eilanden is groot en je kunt eenvoudig de andere toeristen vermijden.

Het klimaat maakt de Canarische Eilanden onverminderd populair. Maar ook het afwisselende landschap is zeer de moeite waard. Net als het eten, wat lijkt op de rest van Spanje, maar toch ook een eigen karakter heeft. Dit zijn de beste tips voor de verschillende eilanden.

De ligging van de Canarische Eilanden maakt ze bijzonder. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan, op ruim 100 kilometer van Afrika. Waardoor ze veel Afrikaanse invloeden hebben. Wat te zien is aan de flora, zoals de beroemde drakenbloedboom. Maar ook aan de cactussen en andere vetplanten.

In totaal 13 eilanden

Veel mensen denken dat de Canarische Eilanden uit zeven eilanden bestaan. Dit zijn van rechts naar links: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro. Maar er is ook nog een zestal kleinere eilanden. Bij Lanzarote ligt de Chinijo Archipel, met de eilanden La Graciosa, Alegranza, Isla de Lobos, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste. Alleen La Graciosa is bewoond, de rest is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. 

Het ontstaan van de Canarische Eilanden

Wie over de eilanden loopt zal het weten: Dit is vulkaangebied. Volgens geologen zijn de eilanden ontstaan door onderzeese vulkanische activiteiten. Je zou ook kunnen zeggen dat de eilanden de toppen van immense vulkanen zijn, waarbij het merendeel van de vulkaan onderwater ligt.

alle 37 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen