Waarom moet ik hier heen?

DP tekst: Het is één van de meest beroemde parken ter wereld: Central Park. Het is ideaal om de jachtige stad te ontvluchten door te joggen, wandelen, rolschaatsen, zwemmen, fietsen, picknicken of een roeiboot huren.

Central Park is een heerlijke oase in New York. Het werd opgericht in 1857 en steeds verder uitgebreid. Het inmiddels historisch monument strekt zich uit van 59th tot 110th Street. Het heeft een totale oppervlakte van maar liefst 843 hectare. Het is ideaal om de jachtige stad te ontvluchten door te joggen, wandelen, rolschaatsen, zwemmen, fietsen, picknicken of een roeiboot huren.

Het stadspark is inmiddels een historisch monument, dat zich uitstrekt van 59th tot 110th Street. Het heeft een totale oppervlakte van maar liefst 843 hectare. is ideaal voor een relaxte wandeltocht. Of een romantische tocht in een roeiboot tussen de eendjes en ander gevogelte.

Met een picknick als afsluiting. Wie bang is voor water kan ook een fiets huren. Vergeet niet ook even te wandelen naar het Belvederekasteel en het herdenkingsmonument ter ere van John Lennon voor het Dakota Building.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Opmerkelijk is dat in Central Park tegen de 200 verschillende soorten vogels geteld. Waaronder de kleurrijke blauwe gaai, maar ook roofvogels als de torenvalk en roodstaartbuizerd.

En, kijk altijd goed om je heen; in Central Park worden de meeste films en tv-series ter wereld opgenomen. Dus voor je het weet ben je een figurant.

Meer informatie: www.centralparknyc.org