Kirstenbosch Botanical Garden

Deze Botanische Tuin bij Kaapstad heeft een uniek wandelpad boven de bomen

Kirstenbosch Botanical Garden ligt op de rand van Kaapstad. De beroemde botanische tuin is al een bezienswaardigheid op zich. Hier vind je talloze planten en bloemen uit deze regio. Maar door het recent aangelegde wandelpad door de bomen kun je nu ook zien hoe mooi het is gelegen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Kirstenbosch Botanical Garden in Zuid-Afrika. In dit artikel vind je ook enkele tips voor excursies naar deze tuinen.

Dit nieuwe wandelpad in het beroemde Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin is een nieuwe attractie voor iedereen die Kaapstad bezoekt. Het nieuwe wandelpad komt zelfs boven de bomen uit. De loopbrug geeft een bijzondere kijk op de vegetatie van dit deel van Zuid-Afrika, alsook op de iconische Tafelberg. De locatie van deze tuin is uniek. Hij ligt aan de voet van de Tafelberg, waardoor je hier diverse soorten planten kunt bekijken. De geur in de tuin is meestal heerlijk. En je ziet er altijd wel een bloem in bloei staan, ook al het hartje winter.

Boomslang

Het 11 meter hoge pad in Kaapstad heeft de naam Boomslang gekregen, naar een zeer giftige slang. Het pad slingert zich in een curve langs takken en boomstammen op dezelfde manier als dit dier zou doen. Het pad is 130 meter lang en gemaakt van gegalvaniseerd staal. En vanuit de botanische tuin is het mogelijk de Tafelberg op te klimmen. Zo pak je nog een icoon van Zuid-Afrika mee.

Boomslang wandelpad in Kirstenbosch.

Beste tijd voor Kirstenbosch Botanical Garden

Kaapstad en de omgeving kun je het gehele jaar bezoeken. Let er wel op dat de seizoenen omgekeerd zijn met ons. De winter bij ons is dus de zomer in Zuid-Afrika. Waardoor het voorjaar met veel bloeiende bloemen dus in onze herfst valt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Boek je excursie online

Het bijzondere klimaat

De vele planten hebben zich aan het klimaat van dit deel van Afrika aangepast. Het is in Kaapstad vaak frisser dan mensen denken, al heeft Kaapstad een Mediterraan klimaat. De temperaturen zijn sterk wisselend. In januari wordt het maximaal 26 graden, in juni kan het maar zo slechts vijf graden worden. Af en toe valt er sneeuw. In de winter waait het vaak harder en is de kabelbaan naar de Tafelberg vaker gesloten.

Kirstenbosch Botanische Tuin.

Overnachten in Kaapstad

Kaapstad is de plek om te verblijven als je Kirstenbosch wilt bezoeken. Ik heb meerdere nachten doorgebracht in deze heerlijke stad. Er zijn talloze kleine hotels, goedkope hostels, luxe villa's en vakantiehuizen, maar ook veel handige appartementen. Deze kun je allemaal online boeken. Wees er wel op tijd bij, ze zijn vaak volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties

Let op!

Kaapstad kent een grote kloof tussen arm en rijk. Waardoor ook toeristen nog weleens de dupe worden van diefstal van bijvoorbeeld een camera of telefoon. Neem niet te veel geld of dure spullen mee en let op bij grote groepen mensen.

Meer artikelen over Kaapstad en omgeving