Waarom moet ik hier heen?

Een Glazen Huis; met alleen een bed. Het kan in Zweden. De '72 Hours Cabins' zijn een unieke overnachting in de Zweedse wildernis. De houten huisjes met opvallend veel glas staan middenin de natuur. Uit onderzoek blijkt dat dit project helpt om te ontstressen.

Een Glazen Huis in Zweden; wie erover nadenkt zal al snel een idee hebben wat het is. Maar dit is toch anders. En een alternatief voor kamperen; wat tot nu toe de enige optie was voor wie in de natuur wil slapen.

Deze glazen huizen worden ’72 Hour Cabin’ genoemd. Huizen met ‘muren’ van glas en een glazen dak. Zodat je wakker wordt van het ochtendlicht. En bij het in slaap vallen de sterren kunt tellen.

Het Glazen Huis in Zweden in het bos.
Het Glazen Huis in Zweden in het bos.Corno van den Berg

Faciliteiten van het Glazen Huis in Zweden

De huisjes zijn minimaal van opbouw, maar wel allemaal van natuurlijk materiaal gebouwd. Ze zijn enkelwandig, er is geen verwarming, geen elektriciteit of water. Wel staat er een goed bed dat groot genoeg is voor twee personen.

Faciliteiten als douche en toilet zijn op loopafstand te vinden. Net als een restaurant, al kun je het eten (alle maaltijden) ook bij je huisje krijgen.

Wakker worden in het Glazen Huis in Zweden.
Wakker worden in het Glazen Huis in Zweden.Corno van den Berg

De gedachte achter de ’72 Hour Cabin’ is simpel. Je moet hier minimaal drie nachten slapen om volledig te ontstressen. Op diverse plekken in West-Zweden zijn deze glazen huisjes neergezet. Midden in de bossen. Met een heerlijk uitzicht.

Net na de opening in 2017 werd er een onderzoek gedaan bij vijf internationale gasten. En wat bleek? Na 72 uur was hun stresslevel met 70% afgenomen. Ook hun bloeddruk ging omlaag, net als hun angstniveau. Bijzonder was ook dat hun creativiteit toenam, net als hun probleemoplossend vermogen door de minimale voorzieningen.

Meer informatie: www.72hcabin.com en www.vastsverige.com/72hcabin