Overnacht als een dakloze in het Homeless Hotel

Een uitdagende overnachting in Göteborg waarmee je daklozen helpt

In het Homeless Hotel in Göteborg in Zweden kun je slapen als een dakloze. De tien ‘overnachtingsplaatsen’ laten je keihard zien hoe het voelt om dakloos te zijn. En je helpt de daklozen er mee. Het is overduidelijk geen standaardhotel.

Een ‘kamer’ kost zo’n tien euro. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slaapplaats in een park, onder een brug of in een vervallen ruïne. En al je geld gaat naar de daklozenopvang. Geloof het of niet, het loopt storm.

Project van daklozenkrant

Het is een project van een lokale daklozenkrant om te laten zien hoe het leven van daklozen is. En dat is extreem hard, zo blijkt uit de ervaringen van de toeristen die een nacht doorbrengen op een van de locaties. Zoals in een verlaten fabriek, onder een brug of in een park.

Dit is een confronterende overnachting. Overigens kun je een overnachting ook kado geven aan een vriend, collega of kennis. De meeste toeristen bekijken de plek, maar slapen er uiteindelijk niet volgens de organisatoren. Het opent je ogen en je geld gaat naar de daklozen.

Meer informatie: faktumhotels.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zweden

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Zweden

Bekijk alle artikelen