Slaap in een unieke boshut in Zweden

In de bossen van Zweden kun je overnachten in een speciale boshut

Slapen in een boshut in de bossen van Zweden. Dat is eigenlijk wel de manier om de natuur van dit land te beleven. Het kan op diverse plekken, maar dit is wel een bijzondere.

Deze boshutten in Zweden zijn anders. Een Nederlands gezin heeft in de bossen diverse unieke slaapplekken gecreëerd, zoals een maan en een ruimteschip. Aan jou de keus.

Zweden staat bekend om zijn speciale accommodaties. Zoals Näsets Marcusgård, dat door de Nederlanders Willem en Mireille is opgezet. Je kunt hier slapen in diverse accommodaties, die her en der op de boerderij staan.

Maan als boshut

De 'maan' in de winter.

De meest opvallende is een unieke boshut, die veel weg heeft van een maan. Maar dan een bloedrode maan. Deze accommodatie hangt midden in het bos aan stalen kabels.

Hij is rond, maar heeft verschillende ramen zodat je naar buiten kunt kijken. Er is een houtkachel en voor de winter zelfs vloerverwarming. In de winter is het bos veelal besneeuwd wat een extra dimensie geeft aan de overnachting.

Ruimteschip als boshut

Het 'ruimtevaartuig' bij Näsets Marcusgård.

Een andere opmerkelijke slaapplek is het ‘ruimteschip’. Al zou het ook een romp van een vliegtuig kunnen zijn. Deze boshut heeft een heerlijke houtkachel en vloerverwarming. Dit is een slaapplek voor vier personen.

De slaapkamer in Näsets Marcusgård.

En je kunt zo door de ramen in je slaapkamer het bos in kijken. Waardoor je misschien wel wakker wordt van een vos of hert die voorbij komt wandelen.

Slapen in een hooischuur

Slapen in een voormalige hooischuur.

Maar ook in de voormalige hooischuur kun je hier overnachten. Dit is een appartement voor zes personen met drie slaapkamers. Daarnaast heb je een keuken met oven, magnetron en koelkast. Dit is ideaal voor families, die toch in de bossen willen overnachten. Er is een ruime woonkamer, met eetruimte, en een terras met bbq.

Daarnaast worden hier typisch Zweedse activiteiten aangeboden, zoals kaneelbollen bakken, een midzomernacht wandeling, een wandeling bij zonsopgang en ’s winters een fakkel wandeling naar de bakker in het dorp. Aan jou de keus.

Hoe kom ik hier?

Je vindt Näsets Marcusgård in Furudal, een klein plaatsje in Dalarna. Deze regio vind je midden in Zweden.

Meer informatie: www.nasets-marcusgard.se

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zweden

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Zweden

Bekijk alle artikelen