Kolarbyn Eco Lodge

Het meest primitieve hotel van Zweden, en misschien wel ter wereld

In Kolarbyn Eco Lodge heb je geen stromend water en geen elektriciteit. Je slaapt op schapenvellen in een houten hut in het midden van een bos. Idyllisch met warmte van een houtvuur. En word je dus wakker met het geluid van de vogels in de bossen van Zweden.

Het is een trend; onthaasten. Terug naar Moeder Natuur en minder afhankelijk zijn van de moderne geneugten. Back to basic. Maar wel op een verantwoorde en veilige manier. Dan is Kolarbyn een heerlijke plek om te verblijven. Met zijn tweeën of met je gezin.

De hutjes in het bos zijn overblijfselen uit de tijd dat hier steenkool werd gewonnen. De huisjes waren van de mannen die hier het bos introkken op zoek naar de zwarte kooltjes. Inmiddels zijn de mannen weg, maar de huisjes niet. 

SONY DSC

Leven in de natuur

Ze zijn gerenoveerd, maar nog steeds niet van alle gemakken voorzien. Je vindt hier geen elektriciteit en geen warm water. Althans niet in de hutten. Wel is er een sauna en een douchecabine verderop.

Maar het idee is om zo dichtbij mogelijk de Zweedse wildernis te komen. Check onderstaande foto’s die van de website van de lodge komen. 

Hoe kom ik hier?

Kolarbyn Eco Lodge vind je in het zuiden van Zweden, op minder dan twee uur rijden van Stockholm. Het adres is Skärsjön 739 92 Skinnskatteberg, Zweden

Meer informatie: kolarbyn.se

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zweden

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Zweden

Bekijk alle artikelen