Waarom moet ik hier heen?

Het Boomhotel opende al in juni 2010 haar deuren. Het is geen gewoon hotel met gewone kamers. De kamers van het Boomhotel hangen letterlijk in de bomen. Architectuur in het Zweedse bos, midden in Lapland. En ja, je kunt er overnachten.

Een overnachting kan zijn om uit te rusten. Maar sommige slaapplaatsen zijn extreem bijzonder. Zoals in het Zweedse Treehotel, dat zestig kilometer ten zuiden van de poolcirkel ligt.

Elke kamer is door een andere architect gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ze zijn excentriek. Inmiddels zijn alle zes kamers open en kan je hier slapen. Of relaxen in de boomsauna.

Boomhotel in Zweden

Een luxueuze buitenervaring voor reizigers met smaak voor design. Zo wordt het omschreven. De bedenkers lieten zich inspireren door de film ‘Trädälskaren’ (De Boomliefhebber) van Jonas Selberg Augustsen. En ze hopen de bezoekers in harmonie te brengen met de natuur. De milieuvriendelijke ‘boomkamers’ zijn gemaakt in dennenbomen met materiaal uit de omgeving.

De kamers hebben mooie namen. Zoals: The Bird’s Nest (dat er van buiten echt uitziet als een vogelnest), The Mirror Cube trekt het meeste bekijks. Door de spiegels aan de buitenkant valt deze kamer totale niet op in het bos. The Ufo is buitenaards anders, net als The Blue Cone. The Cabin en de Room with a View zijn iets gewoner, maar nog steeds bijzonder genoeg. Zeker als ze midden in een bos staan en dus een bijzonder uitzicht garanderen.

Corno’s reistips:

Noord-Zweden kun je met eigen auto berijden of gaan vliegen en een auto huren. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.

De 7th Room is de meest recent geopende kamer. Deze 55m2 cabin hangt op 10m hoogte en is bereikbaar via een trap.

Wie dit hotel wil bezoeken kan hier het gehele jaar terecht. Ook in de strenge winter. Met het oog op de lage temperaturen is er voor een verwarmingssysteem gezorgd. Er is tevens water en sanitair in de kamers aanwezig.

Hoe kom ik hier?

Het hotel ligt bij het dorpje Harads, dat is omgeven door bossen en meren. Harads ligt op een uur rijden van het stadje Luleå met het grootste vliegveld van Noord-Zweden. En zeg nou zelf, hier moet je toch eigenlijk een keer hebben overnacht?

Meer informatie: www.treehotel.se