Overnacht in het Boomhotel in Zweden

Unieke architectuur in het bos

Het Boomhotel in Zweden opende al in juni 2010 haar deuren. Het is geen gewoon hotel met gewone kamers. De kamers van het Boomhotel hangen letterlijk in de bomen. Architectuur in het Zweedse bos, midden in Lapland. En ja, je kunt er overnachten.

Een overnachting in een boomhut. Waar je heerlijk kunt uit rusten. Sommige slaapplaatsen zijn extreem bijzonder. Zoals het Zweedse Treehotel, dat zestig kilometer ten zuiden van de poolcirkel ligt. Een boomhotel zo kun je dit ook wel noemen.

Elke kamer is door een andere architect gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ze zijn excentriek. Inmiddels zijn alle zes kamers open en kan je hier slapen. Of relaxen in de boomsauna.

Boomhutten met inspiratie

Dit is een luxueuze buitenervaring voor reizigers met smaak voor design. Zo wordt het omschreven. De bedenkers lieten zich inspireren door de film ‘Trädälskaren’ (De Boomliefhebber) van Jonas Selberg Augustsen. En ze hopen de bezoekers in harmonie te brengen met de natuur. De milieuvriendelijke ‘boomkamers’ zijn gemaakt in dennenbomen met materiaal uit de omgeving.

De kamers hebben mooie namen. Zoals: The Bird’s Nest (dat er van buiten echt uitziet als een vogelnest), The Mirror Cube trekt het meeste bekijks. Door de spiegels aan de buitenkant valt deze kamer totale niet op in het bos. 

The Ufo is buitenaards anders, net als The Blue Cone. The Cabin en de Room with a View zijn iets gewoner, maar nog steeds bijzonder genoeg. Zeker als ze midden in een bos staan en dus een bijzonder uitzicht garanderen.

De 7th Room is de meest recent geopende kamer. Deze 55m2 cabin hangt op 10m hoogte en is bereikbaar via een trap.

Wie dit hotel wil bezoeken kan hier het gehele jaar terecht. Ook in de strenge winter. Met het oog op de lage temperaturen is er voor een verwarmingssysteem gezorgd. Er is tevens water en sanitair in de kamers aanwezig.

Boomhotel in Zweden bezoeken

Het hotel ligt bij het dorpje Harads, dat is omgeven door bossen en meren. Harads ligt op een uur rijden van het stadje Luleå met het grootste vliegveld van Noord-Zweden. En zeg nou zelf, hier moet je toch eigenlijk een keer hebben overnacht?

Meer informatie: www.treehotel.se

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zweden

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Zweden

Bekijk alle artikelen