Hammetschwand Lift

Hoogste buitenlift van Europa; langs een rotswand met een uniek uitzicht

De Hammetschwand Lift in Zwitserland is een van de meest bijzondere liften op aarde. Hij brengt je van het dalstation in de rots tot bovenop de Hammetschwand. Deze lift is 152,8 meter hoog. Dit zijn de beste tips om de Hammetschwand Lift te bezoeken.

Waar je een bijzonder uitzicht hebt over stad Luzern, de Vierwaldstättersee en de wijde omgeving. En, de lift is van glas zodat je dus om je heen kunt kijken. De Hammetschwand Lift verbindt een rotspad met het uitkijkpunt op het Bürgenstock plateau dat over het Meer van Luzern uitkijkt. Dit meer wordt ook wel Vierwoudstrekenmeer genoemd.

De Hammetschwand Elevator.

De bouw van de Hammetschwand Lift

De lift werd al in 1905 gebouwd door hotel- en spoorwegbouwer Franz Josef Bucher. Binnen een minuut ben je boven (152 meter hoger), al was dit een eeuw geleden ruim drie minuten. De toenmalige was stukken langzamer.

De Hammetschwand Lift was ooit de hoogste buitenlift ter wereld, maar nu alleen nog voor Europa. De hoogste buitenlift nu staat in China. Dat is de Bailong Lift in het beroemde Wulingyuan National Park met een hoogte van maar liefst 326 meter.

Als je de top bereikt sta je op een hoogte van 1.132 meter boven zeeniveau. Naast Luzern en het meer kun je ook diverse toppen van de Alpen zien.

Overnachten in de omgeving

De dichtstbijzijnde stad is Luzern, waar je talloze winkels, restaurants en bars vindt. Ook zijn er kleine hotels, vakantiewoningen en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij tijdens de vakantie, om teleurstelling te voorkomen. 

De Hammetschwand Lift in de vroege ochtend.

Hammetschwand Lift bezoeken?

De Hammetschwand Lift is het gehele jaar open, al hangt het van het weer af. De lift is eenvoudig te bereiken vanuit Luzern, dat centraal in Zwitserland ligt.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zwitserland

Lees mijn Tips

alle 21 artikelen over Zwitserland

Bekijk alle artikelen