Thrill Walk

Op de beroemde Schilthorn kun je op glas lopen naast een bergwand

De Thrill Walk is een uniek wandelpad aan de bergwand van Zwitserland. Waar je over glas moet lopen en door staal kruipen. Deze attractie ligt idyllisch tussen de beroemde bergen van de Schilthorn. Het is een heerlijk avontuurlijk wandelpad. Ik ging er kijken en dit zijn mijn beste tips voor de Thrill Walk. In dit artikel vind je alle bezienswaardigheden, maar ook de locatie en informatie over de excursies.

De naam zegt het al. De Thrill Walk is een wonderlijk wandelpad in Zwitserland. En ja, wandelpaden in de bergen zijn populair. Er zijn er inmiddels al diverse te vinden in met name Europa. Maar The Thrill Walk is anders. Je loopt onder meer over glas en kunt klimmen en klauteren.

Dit wandelpad aan een bergwand is 200 meter lang. Het is gemaakt van staal en glas. En dat op 2.970 meter hoogte in het Berner Oberland. Je zou bijna de omgeving vergeten als je hier loopt, maar dat zou echt zonde zijn.

Adrenaline op de Thrill Walk. ©Corno van den Berg

Wat is de Thrill Walk excursie?

De Thrill Walk is een attractie aan de beroemde Schilthorn in Zwitserland. Dit pad hangt letterlijk aan de rotsen. Waardoor je het gevoel hebt te zweven. Wat wel een beetje eng kan zijn. Het wandelpad is gemaakt van staal. En is vastgemaakt aan de bergwand. Wat wel wat eng kan aanvoelen. Dat had ik ook toen ik hier over heen liep.

Om het erger te maken is op sommige plekken de bodem gemaakt van glas. Zodat je honderden meters de diepte in kijkt. Niet iedereen durft hierover te lopen, al kan je niet gebeuren door het gewapende glas. Maar toch…

Het klimparcours

Fun op de Thrill Walk. ©Corno van den Berg

En als dat nog niet genoeg is kun je ook klimmend en klauterend door een soort ijzeren tunnel op 250 meter boven de rotsen. Of balancerend op een stalen kabel. Al kun je er ook omheen lopen als je wilt. Maar het meest bijzondere is wel de omgeving. Die is heerlijk, waardoor je hier dus foto’s blijft maken.

Overnachten in de omgeving

Het dichtstbijzijnde plaatsje is Mürren, dat zeer fraai ligt tussen de bergen. Je vindt hier winkels, restaurants, bankautomaten en bars. Ook zijn er diverse kleine hotels, appartementen en vakantiewoningen die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want dit s een zeer populair gebied. 

Wat is de prijs van de Thrill Walk?

Toegang tot de Thrill Walk is gratis. Al moet je hier wel eerst komen natuurlijk. Daarvoor is de makkelijkste manier de kabelbaan naar de Schilthorn, waarbij je uit moet stappen bij Birg.

Thrill Walk bezoeken

De Schilthorn en Piz Gloria zijn te voet, maar ook per kabelbaan te bereiken. Piz Bloria is het beroemde restaurant op de bergtop. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de namiddag. En zelfs op een bewolkte dag is het hier meer dan de moeite waard.

Je loopt hier middenin de Zwitserse Alpen met overal bergpieken. En een uitzicht om stil van te worden. De Thrill Walk is een must voor iedereen die adrenaline en een fraai uitzicht wil combineren. Wat let je dus?

Meer informatie: schilthorn.ch/Thrill_Walk

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zwitserland

Lees mijn Tips

alle 21 artikelen over Zwitserland

Bekijk alle artikelen