Waarom moet ik hier heen?

De Thrill Walk is een wandelpad aan de bergwand van Zwitserland. Waar je over glas moet lopen en door staal kruipen. Tussen de bergen van de Schilthorn. Een heerlijk avontuurlijk wandelpad.

Thrill Walk; de naam zegt het al. Het is een wonderlijk wandelpad in Zwitserland. En ja, wandelpaden in de bergen zijn populair. Er zijn er inmiddels al diverse te vinden in met name Europa. Maar The Thrill Walk is anders. Ik ging er kijken en dit zijn mijn beste tips voor deze excursie.

Dit wandelpad aan een bergwand is 200 meter lang. Het is gemaakt van staal en glas. En dat op 2.970 meter hoogte in het Berner Oberland. Je zou bijna de omgeving vergeten als je hier loopt, maar dat zou echt zonde zijn.

Adrenaline op de Thrill Walk.
Adrenaline op de Thrill Walk. Corno van den Berg

Wat is de Thrill Walk excursie?

De Thrill Walk is een attractie aan de beroemde Schilthorn in Zwitserland. Dit pad hangt letterlijk aan de rotsen. Waardoor je het gevoel hebt te zweven. Wat wel een beetje eng kan zijn. Het wandelpad is gemaakt van staal. En is vastgemaakt aan de bergwand. Wat wel wat eng kan aanvoelen. Dat had ik ook toen ik hier over heen liep.

Om het erger te maken is op sommige plekken de bodem gemaakt van glas. Zodat je honderden meters de diepte in kijkt. Niet iedereen durft hierover te lopen, al kan je niet gebeuren door het gewapende glas. Maar toch…

Fun op de Thrill Walk.
Fun op de Thrill Walk. Corno van den Berg

En als dat nog niet genoeg is moet je ook klimmend en klauterend door een soort ijzeren tunnel op 250 meter boven de rotsen. Of balancerend op een stalen kabel. Al kun je er ook omheen lopen als je wilt. Maar het meest bijzondere is wel de omgeving. Die is heerlijk, waardoor je hier dus foto’s blijft maken.

Wat is de prijs van de Thrill Walk?

Toegang tot de Thrill Walk is gratis. Al moet je hier wel eerst komen natuurlijk. Daarvoor is de makkelijkste manier de kabelbaan naar de Schilthorn, waarbij je uit moet stappen bij Birg.

Hoe kom ik er?

De Schilthorn en Piz Gloria zijn te voet, maar ook per kabelbaan te bereiken. Piz Bloria is het beroemde restaurant op de bergtop. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de namiddag. En zelfs op een bewolkte dag is het hier meer dan de moeite waard.

Je loopt hier middenin de Zwitserse Alpen met overal bergpieken. En een uitzicht om stil van te worden. De Thrill Walk is een must voor iedereen die adrenaline en een fraai uitzicht wil combineren. Wat let je dus?

Meer informatie: schilthorn.ch/Thrill_Walk

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit land leent zich goed voor een rondreis, waarbij je ook goed de Thrill Walk kunt bezoeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.