Waarom moet ik hier heen?

De Titlis Cliff Walk in Zwitserland is de hoogste hangbrug van Europa. Het is een attractie voor durfals, want de Titlis Cliff Walk stelt je hoogtevrees op de proef. Deze hangbrug hangt op ruim 3.000 meter hoogte. Een fraai uitzicht over de Alpen krijg je er gratis bij.

De Titlis Cliff Walk in Zwitserland is een architectonisch wonder. Deze hangbrug is binnen vijf maanden gebouwd en staat officieel als de hoogste hangbrug in Europa te boek. Daarnaast is het vooral een architectonisch hoogstandje.

Maar als je hier loopt zal je nog iets opvallen. Het uitzicht is spectaculair. Je kijkt uit over de Alpen en bij mooi weer kun je wel 40 kilometer ver kijken.

Titlis Cliff Walk

Titlis Cliff Walk met indrukwekkende cijfers:

Wie hier gaat lopen steekt de Titlis-bergketen over, op ruim 3.000 meter hoogte. Je kijkt in een gat van maar liefst 500 meter. De brug is 106 meter lang en wie zich naar de overkant waagt heeft een mooi uitzicht over de Alpentoppen.

Titlis Cliff Walk
Titlis Cliff Walk

Toeristische attractie

De lokale overheid stak 1,2 miljoen euro in de hangbrug en … de toegang tot de brug is gratis. Let op: Als het harder waait dan windkracht 7 wordt de brug gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

Hoe kom ik hier?

De titlies Cliff Walk ligt bij Engelberg in het centrum van Zwitserland. Hij ligt op een uur een kwartier rijden van Luzern. En op een uurtje rijden van het populaire Interlaken met bezienswaardigheden als Grindelwald en bergen als de Eiger en de Jungfrau.

Meer informatie: www.titlis.ch/en

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.