Titlis Cliff Walk

Hoogste hangbrug van Europa

De Titlis Cliff Walk in Zwitserland is een architectonisch wonder. Deze hangbrug is binnen vijf maanden gebouwd. En hij staat officieel als de hoogste hangbrug in Europa te boek. Daarnaast is het vooral een architectonisch hoogstandje. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Titlis Cliff Walk. In dit artikel lees je ook informatie voor excursie die je kunt doen.

Maar als je hier loopt zal je nog iets opvallen. Het uitzicht is spectaculair. Je kijkt uit over de Alpen en bij mooi weer kun je wel 40 kilometer ver kijken. De Titlis Cliff Walk is een attractie voor durfals, want de Titlis Cliff Walk stelt je hoogtevrees op de proef. Deze hangbrug hangt op ruim 3.000 meter hoogte. Een fraai uitzicht over de Alpen krijg je er gratis bij.

Titlis Cliff Walk met indrukwekkende cijfers

Wie hier gaat lopen steekt de Titlis-bergketen over, op ruim 3.000 meter hoogte. Je kijkt in een gat van maar liefst 500 meter. De brug is 106 meter lang en wie zich naar de overkant waagt heeft een mooi uitzicht over de Alpentoppen.

Titlis: De hoogste hangbrug ter wereld.

Toeristische attractie

De lokale overheid stak 1,2 miljoen euro in de hangbrug. Maar de toegang tot deze brug is gratis. Let op: Als het harder waait dan windkracht 7 wordt de brug gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

De Titlis Cliff Walk is niet voor angsthazen.

Overnachten in Engelberg

Het plaatsje Engelberg ligt aan de voet van de Titlis Cliff Walk. Je kunt hier goed een nacht (of twee) doorbrengen. Er zijn kleine hotels, vakantiewoningen en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. Ook vind je in Engelberg diverse winkels en goede restaurants en gezellige bars.

Titlis Cliff Walk bezoeken

De Titlis Cliff Walk ligt bij Engelberg in het centrum van Zwitserland. Hij ligt op een uur een kwartier rijden van Luzern. En op een uurtje rijden van het populaire Interlaken met bezienswaardigheden als Grindelwald en bergen als de Eiger en de Jungfrau.

Meer informatie: www.titlis.ch/en

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zwitserland

Lees mijn Tips

alle 21 artikelen over Zwitserland

Bekijk alle artikelen