Waarom moet ik hier heen?

In het Zwitserse Engelberg vind je de hoogste hangbrug van Europa. Het is een attractie voor durfals, want de Titlis Cliff Walk stelt je hoogtevrees op de proef. Deze hangbrug hangt op ruim 3.000 meter hoogte. Een fraai uitzicht over de Alpen krijg je er gratis bij.

De Titlis Cliff Walk is een architectonisch wonder. Deze hangbrug is binnen vijf maanden gebouwd en staat officieel als de hoogste hangbrug in Europa te boek. Wie hier gaat lopen steekt de Titlis-bergketen over, op ruim 3.000 meter hoogte. Je kijkt in een gat van maar liefst 500 meter. De brug is 106 meter lang en wie zich naar de overkant waagt heeft een mooi uitzicht over de Alpentoppen.

Titlis Cliff Walk

Toeristische attractie

De lokale overheid stak 1,2 miljoen euro in de hangbrug en … de toegang tot de brug is gratis. Let op: Als het harder waait dan windkracht 7 wordt de brug gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

Meer informatie: www.titlis.ch/en

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.